Pompoen pannenkoeken

Deze pannenkoekjes zijn een heerlijk verwen ontbijtje voor in het weekend. Lekker met de herfstige smaken van pompoen, kaneel en speculaaskruiden

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een groot stuk van de pompoen af en verwijder de zaadlijsten. Leg de pompoen op een ovenplaat en besprenkel met wat kaneel en olie. Zet in de oven voor ca. 30 minuten.

 Verwijder eventueel de schil van de pompoen, deze kun je er nu makkelijk afhalen. Pureer de pompoen tot een fijne puree. Doe de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, kruiden, snuf zout) in een kom en meng dit door elkaar. In een andere kom meng de natte ingrediënten (pompoen, melk, ei, agave, vanille extract) door elkaar. Meng nu het natte mengsel door het droge mengsel tot een beslag.

 Verhit wat boter of margarine in een pan en bak de pannenkoeken 2 a 3 minuten aan een zijde, als er belletjes en gaatjes ontstaan kun je de pannenkoeken omdraaien. Bak de pannenkoeken goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer de pannenkoeken met gehakte pecannoten, suiker of agavesiroop, vers fruit of kwark.

 Tip: wil je een snellere versie? Je kunt de pompoen ook koken en dan pureren met wat kaneel in plaats van te roosteren in de oven. Ook kun je voorgesneden pompoen stukjes of diepvries pompoen gebruiken.

22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!