Ga naar de inhoud
Pompoen pannenkoeken

Pompoen pannenkoeken

Deze pannenkoekjes zijn een heerlijk verwen ontbijtje voor in het weekend. Lekker met de herfstige smaken van pompoen, kaneel en speculaaskruiden

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 150 gr pompoen
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker ( honing of agavesiroop )
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel pumpkin spice of speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • Boter of margarine om in te bakken
  • Snuf zout
  • Om te garneren: extra suiker/agavesiroop ( pecannoten, vers fruit, yoghurt/kwark )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een groot stuk van de pompoen af en verwijder de zaadlijsten. Leg de pompoen op een ovenplaat en besprenkel met wat kaneel en olie. Zet in de oven voor ca. 30 minuten.


  2. Verwijder eventueel de schil van de pompoen, deze kun je er nu makkelijk afhalen. Pureer de pompoen tot een fijne puree. Doe de droge ingrediƫnten (zelfrijzend bakmeel, kruiden, snuf zout) in een kom en meng dit door elkaar. In een andere kom meng de natte ingrediƫnten (pompoen, melk, ei, agave, vanille extract) door elkaar. Meng nu het natte mengsel door het droge mengsel tot een beslag.


  3. Verhit wat boter of margarine in een pan en bak de pannenkoeken 2 a 3 minuten aan een zijde, als er belletjes en gaatjes ontstaan kun je de pannenkoeken omdraaien. Bak de pannenkoeken goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer de pannenkoeken met gehakte pecannoten, suiker of agavesiroop, vers fruit of kwark.


  4. Tip: wil je een snellere versie? Je kunt de pompoen ook koken en dan pureren met wat kaneel in plaats van te roosteren in de oven. Ook kun je voorgesneden pompoen stukjes of diepvries pompoen gebruiken.