Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pompoenrisotto met champignons

Vegetarisch herfstrecept; risotto met pompoen, champignons en pompoenpitten en parmezaanse kaas
Ingrediënten
1 hokkaido of fles pompoen
400 gr kastanjechampignons, in plakjes
Paar blaadjes salie
2 teentjes knoflook
3 eetlepel olijfolie
Snufje zwarte peper
400 gr risotto
1 theelepel tijm
1 ui
2 blokjes groentenbouillon
4 eetl pompoenpitten
100 gr parmezaanse kaas, fijngeraspt
50 g boter
Scheut witte wijn
2 bosuien
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Was de pompoen en snijd met een scherp met doormidden. Verwijder de pitten en snijd de rast van het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes pompoen in een grote ovenschaal of schep ze op een bakplaat. Hak de salie fijn en meng deze met 2 eetl olijfolie door de pompoen. Zet de pompoen ongeveer 25 min in de oven.
pompoenrisotto01
pompoenrisotto03
pompoenrisotto02
pompoenrisotto04
Verwarm 1200 ml water in een pan en breng aan de kook. Voeg de 2 bouillonblokjes toe, roer door en laat op klein vuur staan. Hak de knoflook, ui en bosui fijn en verhit deze in een grote wok of hapjespan in 1 eetl olijfolie. Voeg de risottorijst toe en wacht tot de korrels glazig worden. Blus af met een scheut witte wijn en laat al roerend het vocht opnemen. Als de wijn verdampt en opgenomen is door de rijst schep je een soeplepel warme bouillon er bij. Laat de risotto rijst het vocht opnemen en voeg dan de volgende schep bouillon toe. Herhaal dit totdat (bijna) alle bouillon op is. Dit duurt ongeveer 30 min. Proef af en toe of de rijst al gaar is, hij moet zacht zijn en toch zijn bite behouden.
pompoenrisotto05
pompoenrisotto06
pompoenrisotto07
pompoenrisotto08
Bak ondertussen de champignons in een andere koekenpan samen met de tijm een minuut of vijf. Schep de pompoen, pompoenpitten en champignons door de risotto en breng op smaak met een beetje zwarte peper (zout is waarschijnlijk niet nodig want door de bouillon is de risotto al vrij zout). Voeg als laatste de boter en parmezaanse kaas (bewaar een beetje voor garnering) er door en laat met de deksel 2 minuten nagaren.
 
Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal