Pompoenrisotto

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en doe in een kom. Voeg een scheutje olie, salie peper en zout toe en meng alles door elkaar. Verdeel over een bakplaat en bak 20 minuten in de oven.

Snipper ondertussen de ui en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee. Blus af met een scheut wijn en wacht tot deze is opgenomen. Los de bouillontablet op in ca. 1 liter kokend water. Schep steeds een soeplepel bouillon bij de risottorijst tot deze is opgenomen. Roer ondertussen af en toe door. Het duurt ca. 25 minuten totdat de risottorijst gaar is maar dit kan iets verschillen en het kan zijn dat je een beetje bouillon overhoudt of extra nodig hebt.

Haal de pompoenblokjes uit de oven mix de helft glad met een staafmixer of blender. Voeg een beetje bouillon toe om het mengsel wat dunner te maken. Giet de pompoenpuree vlak voordat de rijst gaar is bij de risotto en laat opnemen.

Roer een klontje boter door de risotto en rasp de parmezaanse kaas er bij. Serveer de pompoenrisotto met de overgebleven blokjes geroosterde pompoen, extra parmezaan en wat basilicum.

Tip: voeg ook eens wat extra gebakken paddenstoelen of champignons toe

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

116 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!