Ga naar de inhoud
Pompoenrisotto

Pompoenrisotto

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

1 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr risotto rijst
  • 1 flespompoen of kleine pompoen ( of 600 gram pompoenblokjes )
  • 1 theelepel salie
  • scheutje olie
  • snuf peper en zout
  • 1 ui
  • Scheut droge witte wijn
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 liter water ( of iets meer )
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • Klontje boter
  • basilicum

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en doe in een kom. Voeg een scheutje olie, salie peper en zout toe en meng alles door elkaar. Verdeel over een bakplaat en bak 20 minuten in de oven.


    Pompoenrisotto Pompoenrisotto Pompoenrisotto
  2. Snipper ondertussen de ui en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee. Blus af met een scheut wijn en wacht tot deze is opgenomen. Los de bouillontablet op in ca. 1 liter kokend water. Schep steeds een soeplepel bouillon bij de risottorijst tot deze is opgenomen. Roer ondertussen af en toe door. Het duurt ca. 25 minuten totdat de risottorijst gaar is maar dit kan iets verschillen en het kan zijn dat je een beetje bouillon overhoudt of extra nodig hebt.


  3. Haal de pompoenblokjes uit de oven mix de helft glad met een staafmixer of blender. Voeg een beetje bouillon toe om het mengsel wat dunner te maken. Giet de pompoenpuree vlak voordat de rijst gaar is bij de risotto en laat opnemen.


    Pompoenrisotto Pompoenrisotto Pompoenrisotto
  4. Roer een klontje boter door de risotto en rasp de parmezaanse kaas er bij. Serveer de pompoenrisotto met de overgebleven blokjes geroosterde pompoen, extra parmezaan en wat basilicum.


  5. Tip: voeg ook eens wat extra gebakken paddenstoelen of champignons toe. Lees hier stappen en tips om pompoen te snijden.


  6. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.