Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoenrisotto

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en doe in een kom. Voeg een scheutje olie, salie peper en zout toe en meng alles door elkaar. Verdeel over een bakplaat en bak 20 minuten in de oven.

 Snipper ondertussen de ui en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee. Blus af met een scheut wijn en wacht tot deze is opgenomen. Los de bouillontablet op in ca. 1 liter kokend water. Schep steeds een soeplepel bouillon bij de risottorijst tot deze is opgenomen. Roer ondertussen af en toe door. Het duurt ca. 25 minuten totdat de risottorijst gaar is maar dit kan iets verschillen en het kan zijn dat je een beetje bouillon overhoudt of extra nodig hebt.

 Haal de pompoenblokjes uit de oven mix de helft glad met een staafmixer of blender. Voeg een beetje bouillon toe om het mengsel wat dunner te maken. Giet de pompoenpuree vlak voordat de rijst gaar is bij de risotto en laat opnemen.

 Roer een klontje boter door de risotto en rasp de parmezaanse kaas er bij. Serveer de pompoenrisotto met de overgebleven blokjes geroosterde pompoen, extra parmezaan en wat basilicum.

 Tip: voeg ook eens wat extra gebakken paddenstoelen of champignons toe

Pompoenrisotto

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.