Ga naar de inhoud
Preipannetje met zalm

Preipannetje met zalm

Heerlijk pannetje met een romig mengsel met prei en champignons met daarin stukjes zalmfilets gegaard

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr prei ( fijngesneden )
  • 200 gr zalm ( 2 stuks )
  • 125 gr champignons ( in plakjes )
  • 250 ml kookroom of slagroom
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels Kruidenroomkaas
  • snuf peper en zout
  • peterselie om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Roerbak de prei in een pan. Voeg de champignons toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg de room toe samen met de mosterd en kruidenroomkaas. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Laat het mengsel iets indikken.


  2. Leg de zalmfilets in het romige preipannetje en laat 5 a 7 minuutjes garen in het mengsel en draai halverwege om. Garneer het gerecht eventueel met een beetje peterselie.


  3. Serveer het preipannetje met zalm met bijvoorbeeld rijst of wat brood om mee te dippen.