Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pumpkin spice pannenkoeken

Heerlijke luchtige en dikke pannenkoekjes met herfstige smaken van kaneel en gember

Ingrediënten
  • 200 zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel pumpkin spice kruiden (bv van Green Gypsy)
  • 175 ml karnemelk
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • Handje pecannoten
  • Honing of agavesiroop
  • Boter of margarine om in te bakken

Bereiding
Zeef het bakmeel in een kom en voeg de karnemelk, suiker, eieren en pumpkin spice kruiden toe. Klop met een garde of mixer door elkaar. Verhit een pan en smelt hier wat boter of margarine in. Schep hoopjes van het beslag in de pan en bak 2 a 3 minuten aan een zijde, als er belletjes en gaatjes ontstaan dan kun je pannenkoeken omkeren Bak ook de andere zijde lichtbruin. Serveer de pumpkin spice pannenkoeken met wat grof gehakte pecannoten en honing of agavesiroop.

pumkinspice_pannenkoeken_01.jpg
pumkinspice_pannenkoeken_02.jpg
pumkinspice_pannenkoeken_03.jpg

PS: je kunt de pumpkin spice kruiden ook vervangen door koek en speculaaskruiden. Dit lijkt er erg veel op.

Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas