
Quiche lorraine
Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.
30 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
6 plakken deeg voor hartige taart
-
5 eieren
-
250 gr spekjes
-
175 gr Gruyère kaas
-
200 ml room
-
1 bosui
-
1 eetlepel paneermeel
-
snuf nootmuskaat
-
Snuf peper
Benodigheden
-
Quichevorm of springvorm van ca. 24 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Vet de quichevorm in met een beetje boter.
-
Verdeel de plakken hartig deeg over de bodem en druk de naden van de plakken goed aan elkaar. Prik er daarna gaatjes in met de vork.
-
Bestrooi met een beetje paneermeel.
-
Bak de spekjes in een koekenpan in 5 minuten op hoog vuur krokant en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje.
-
Rasp de kaas.
-
Klop de eieren los in een kom met een garde.
-
Voeg de room, peper en nootmuskaat toe en klop goed door elkaar. Roer als laatste de geraspte kaas en bosui in ringetjes erdoor.
-
Verdeel de gebakken spekjes over de quichebodem en giet het eimengsel er over.
-
Zet de quiche ongeveer 25 tot 30 minuten in het midden van de oven tot hij gaar en mooi goudbruin is.
-
Tips: je kunt ook bladerdeeg gebruiken in dit recept, de quiche wordt dan wel iets vetter.
-
Kun je geen Gruyère kaas vinden? Met ‘gewone’ geraspte kaas is dit recept ook erg lekker.
Heeft het gesmaakt?
342 stemmen
Ook lekker