Ga naar de inhoud
Quiche lorraine

Quiche lorraine

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 plakken deeg voor hartige taart
  • 5 eieren
  • 250 gr spekjes
  • 175 gr Gruyère kaas
  • 200 ml room
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel paneermeel
  • snuf nootmuskaat
  • Snuf peper

Benodigheden

  • Quichevorm of springvorm van ca. 24 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Vet de quichevorm in met een beetje boter.


  3. Verdeel de plakken hartig deeg over de bodem en druk de naden van de plakken goed aan elkaar. Prik er daarna gaatjes in met de vork.


  4. Bestrooi met een beetje paneermeel.


  5. Bak de spekjes in een koekenpan in 5 minuten op hoog vuur krokant en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje.


  6. Rasp de kaas.


    Quiche lorraine Quiche lorraine Quiche lorraine
  7. Klop de eieren los in een kom met een garde.


  8. Voeg de room, peper en nootmuskaat toe en klop goed door elkaar. Roer als laatste de geraspte kaas en bosui in ringetjes erdoor.


  9. Verdeel de gebakken spekjes over de quichebodem en giet het eimengsel er over.


  10. Zet de quiche ongeveer 25 tot 30 minuten in het midden van de oven tot hij gaar en mooi goudbruin is.


    Quiche lorraine Quiche lorraine Quiche lorraine
  11. Tips: je kunt ook bladerdeeg gebruiken in dit recept, de quiche wordt dan wel iets vetter.


  12. Kun je geen Gruyère kaas vinden? Met ‘gewone’ geraspte kaas is dit recept ook erg lekker.