Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quiche lorraine

Quiche lorraine is een traditioneel Frans gerecht en is gevuld met spekjes, ei en kaas

Ingredienten
5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
250 gr ontbijtspek
250 gr creme fraiche
4 eieren
1 a 2 bosuitjes, in ringetjes
Snuf nootmuskaat
Snuf peper en zout
125 ml melk
150 gr gruyere kaas, geraspt
boter of olie om in te vetten
 
Materialen
Quichevorm
Garde
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter of olie. Verdeel de plakken hartig deeg over de bodem en maak ze op maat. Druk de naden van de plakken goed dicht met een vork. Prik er daarna gaatjes in met de vork. Bak de spekjes in een koekenpan in 5 minuten op hoog vuur krokant en laat ze daarna uitlekken.
 
quiche lorraine 01
quiche lorraine 01
quiche lorraine 01
Klop de eieren los in een kom met een garde. Voeg de melk, creme fraiche, peper, zout en nootmuskaat toe en klop goed doorelkaar zodat er geen klontjes meer in zitten. Roer als laatste de geraspte kaas er door. Verdeel de gebakken spekjes en de ringetjes bosui over de bodem van de quiche en giet het eiermengsel er over. Zet de quiche ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
 
Beoordeling (235 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst