Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quiche lorraine

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en kaas

Ingrediënten
Benodigheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter. Verdeel de plakken hartig deeg over de bodem en druk de naden van de plakken goed aan elkaar. Prik er daarna gaatjes in met de vork. Bestrooi met een beetje paneermeel.

 Bak de spekjes in een koekenpan in 5 minuten op hoog vuur krokant en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Rasp de kaas.

 Klop de eieren los in een kom met een garde. Voeg de room, peper en nootmuskaat toe en klop goed doorelkaar. Roer als laatste de geraspte kaas en bosui in ringetjes erdoor. Verdeel de gebakken spekjes over de quichebodem en giet het eimengsel er over. Zet de quiche ongeveer 25 tot 30 minuten in het midden van de oven tot hij gaar en mooi goudbruin is.

 Tip: je kunt ook bladerdeeg gebruiken in dit recept, de quiche wordt dan wel iets vetter. Je kunt ook ‘gewone’ geraspte kaas gebruiken mocht je geen Gruyere kunnen vinden.

Quiche lorraine

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×