Quiche lorraine

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter. Verdeel de plakken hartig deeg over de bodem en druk de naden van de plakken goed aan elkaar. Prik er daarna gaatjes in met de vork. Bestrooi met een beetje paneermeel.

 Bak de spekjes in een koekenpan in 5 minuten op hoog vuur krokant en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Rasp de kaas.

 Klop de eieren los in een kom met een garde. Voeg de room, peper en nootmuskaat toe en klop goed doorelkaar. Roer als laatste de geraspte kaas en bosui in ringetjes erdoor. Verdeel de gebakken spekjes over de quichebodem en giet het eimengsel er over. Zet de quiche ongeveer 25 tot 30 minuten in het midden van de oven tot hij gaar en mooi goudbruin is.

 Tip: je kunt ook bladerdeeg gebruiken in dit recept, de quiche wordt dan wel iets vetter. Je kunt ook ‘gewone’ geraspte kaas gebruiken mocht je geen Gruyere kunnen vinden.

125 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.