Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quiche lorraine

Quiche lorraine is een traditioneel Frans gerecht en is gevuld met spekjes, ei en kaas

Ingredienten
5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
250 gr ontbijtspek
250 gr creme fraiche
4 eieren
1 a 2 bosuitjes, in ringetjes
Snuf nootmuskaat
Snuf peper en zout
125 ml melk
150 gr gruyere kaas, geraspt
boter of olie om in te vetten
 
Materialen
Quichevorm
Garde
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter of olie. Verdeel de plakken hartig deeg over de bodem en maak ze op maat. Druk de naden van de plakken goed dicht met een vork. Prik er daarna gaatjes in met de vork. Bak de spekjes in een koekenpan in 5 minuten op hoog vuur krokant en laat ze daarna uitlekken.
 
quiche lorraine 01
quiche lorraine 01
quiche lorraine 01
Klop de eieren los in een kom met een garde. Voeg de melk, creme fraiche, peper, zout en nootmuskaat toe en klop goed doorelkaar zodat er geen klontjes meer in zitten. Roer als laatste de geraspte kaas er door. Verdeel de gebakken spekjes en de ringetjes bosui over de bodem van de quiche en giet het eiermengsel er over. Zet de quiche ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
 
Beoordeling (224 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette