Quiche lorraine

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter. Verdeel de plakken hartig deeg over de bodem en druk de naden van de plakken goed aan elkaar. Prik er daarna gaatjes in met de vork. Bestrooi met een beetje paneermeel.

 Bak de spekjes in een koekenpan in 5 minuten op hoog vuur krokant en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Rasp de kaas.

 Klop de eieren los in een kom met een garde. Voeg de room, peper en nootmuskaat toe en klop goed doorelkaar. Roer als laatste de geraspte kaas en bosui in ringetjes erdoor. Verdeel de gebakken spekjes over de quichebodem en giet het eimengsel er over. Zet de quiche ongeveer 25 tot 30 minuten in het midden van de oven tot hij gaar en mooi goudbruin is.

 Tip: je kunt ook bladerdeeg gebruiken in dit recept, de quiche wordt dan wel iets vetter. Je kunt ook ‘gewone’ geraspte kaas gebruiken mocht je geen Gruyere kunnen vinden.

Quiche lorraine
112 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.