Quiche lorraine

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Vet de quichevorm in met een beetje boter.

Verdeel de plakken hartig deeg over de bodem en druk de naden van de plakken goed aan elkaar. Prik er daarna gaatjes in met de vork.

Bestrooi met een beetje paneermeel.

Bak de spekjes in een koekenpan in 5 minuten op hoog vuur krokant en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje.

Rasp de kaas.

Klop de eieren los in een kom met een garde.

Voeg de room, peper en nootmuskaat toe en klop goed door elkaar. Roer als laatste de geraspte kaas en bosui in ringetjes erdoor.

Verdeel de gebakken spekjes over de quichebodem en giet het eimengsel er over.

Zet de quiche ongeveer 25 tot 30 minuten in het midden van de oven tot hij gaar en mooi goudbruin is.

Tips: je kunt ook bladerdeeg gebruiken in dit recept, de quiche wordt dan wel iets vetter.

Kun je geen Gruyère kaas vinden? Met ‘gewone’ geraspte kaas is dit recept ook erg lekker.

169 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!