Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quiche lorraine

Quiche lorraine is een traditioneel Frans gerecht en is gevuld met spekjes, ei en kaas

Ingredienten
5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
250 gr ontbijtspek
250 gr creme fraiche
4 eieren
1 a 2 bosuitjes, in ringetjes
Snuf nootmuskaat
Snuf peper en zout
125 ml melk
150 gr gruyere kaas, geraspt
boter of olie om in te vetten
 
Materialen
Quichevorm
Garde
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter of olie. Verdeel de plakken hartig deeg over de bodem en maak ze op maat. Druk de naden van de plakken goed dicht met een vork. Prik er daarna gaatjes in met de vork. Bak de spekjes in een koekenpan in 5 minuten op hoog vuur krokant en laat ze daarna uitlekken.
 
quiche lorraine 01
quiche lorraine 01
quiche lorraine 01
Klop de eieren los in een kom met een garde. Voeg de melk, creme fraiche, peper, zout en nootmuskaat toe en klop goed doorelkaar zodat er geen klontjes meer in zitten. Roer als laatste de geraspte kaas er door. Verdeel de gebakken spekjes en de ringetjes bosui over de bodem van de quiche en giet het eiermengsel er over. Zet de quiche ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
 
Beoordeling (196 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl