Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Risotto met garnalen

Heerlijke smeuïge risotto met garnalen, tomaatjes en een pittige bite. 

Ingrediënten
2 teentjes knoflook, fijngehakt 
250 gr garnalen
1 liter warme kippenbouillon van tablet
Scheut witte wijn
300 gr risotto rijst
½ rode peper, fijngehakt
1 gesnipperd uitje
250 gr cherry tomaatjes
Verse peterselie
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de garnalen met de gesnipperde ui, rode peper, tomaatjes, peterselie en knoflook even kort aan. Haal de pan van het vuur en schep alles er uit en bewaar in een kommetje. Gebruik dezelfde pan om de risotto in te maken. De smaak van de tomaat, rode peper en knoflook zitten er dan goed in. Bak de risotto even aan tot de rijst glazig wordt en doe er dan een scheutje witte wijn bij. Wacht tot de rijst de wijn heeft opgenomen en voeg dan gedurende 20 minuten telkens een schep bouillon toe aan de risotto. Je wacht even tot het opgenomen is en blijft dan bijscheppen en roeren tot de risotto gaar is. De risotto moet smeuïg en niet te droog worden.Proef vooral tussendoor even goed.Vlak voordat het klaar is doe je het garnalen-tomaten mengsel weer bij de risotto en meng je alles goed door elkaar. Serveer eventueel met wat verse peterselie. 
 
 
 
Beoordeling (66 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst