Ga naar de inhoud
Risotto met garnalen

Risotto met garnalen

Heerlijke smeuïge risotto met tomaat en gebakken garnalen met optioneel een lekkere spicy touch

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr risottorijst
  • 500 ml warme groentebouillon
  • 2 klontjes boter
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 uitje
  • Scheut droge witte wijn
  • 250 gr cherrytomaten
  • 150 gr garnalen
  • snuf paprikapoeder
  • peper en zout
  • Extra: Mr. Verna Olio al Peperoncino

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de ui hierin. Voeg de risottorijst toe en roer erdoor en bak een paar minuutjes tot hij glazig begint te worden. Blus daarna af met de witte wijn.


  2. Voeg dan een beetje van de bouillon toe en roer door en wacht tot deze is opgenomen. Blijf beetje bij beetje bouillon toevoegen en af en toe roeren. Na een totale tijd van ca. 20 a 25 minuten is de risotto gaar, het kan zijn dan je nog een beetje bouillon over hebt. Proef altijd even of de risotto goed is; zacht maar met een bite van binnen.


  3. Halveer de tomaatjes en schep op het laatst door de risotto. Scheur wat basilicum in stukjes en roer door de risotto samen met de geraspte Parmezaan en een klontje boter. Proef of de risotto misschien nog een snufje peper of zout nodig heeft.


  4. Bestrooi de garnalen met een beetje paprikapoeder, peper en zout en bak in een pannetje 2 a 3 minuutjes. Schep de risotto op borden en schep hier de garnalen op. Garneer de risotto bij het opdienen met wat verse basilicum. Wil je het gerecht spicy maken besprenkel de risotto en garnalen met Mr. Verna Olio al Peperoncino, dit is heerlijke olijfolie met rode chilipeper en geeft het gerecht een extra kick.