Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Risottoballetjes met spinazie

Knapperige gefrituurde balletjes met risotto, kaas en spinazie

Ingrediënten
100 gr risottorijst
1 sjalotje
200 gr bladspinazie (uit de vriezer)
250 ml kippenbouillon van tablet
50 gr geraspte kaas
Peper en zout
2 eieren
50 gr paneermeel
 
Materialen
Frituurpan met olie
 
Bereiding
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Snipper het sjalotje fijn en bak deze glazig in een pan met 1 eetl olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat het overtollige vocht verdampen. Roer de risottorijst er door en voeg de bouillon toe en laat 20 minuutje zachtjes koken. Roer dan de kaas en er door en breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto ongeveer een uur afkoelen. Klop de eieren los in een bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Draai van de spinazie-risotto kleine balletjes zo groot als een walnoot. Haal ze door het ei en rol ze daarna door het paneermeel. Voor een extra knapperig laagje rol je de balletjes nog een keer door het ei en paneermeel. Verhit de olie op ongeveer 180 graden en bak de balletjes in ca 4 minuutjes mooi bruin.
Beoordeling (5 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel