Risottoballetjes met spinazie

Knapperige gefrituurde balletjes met risotto, kaas en spinazie

Ingrediënten
100 gr risottorijst
1 sjalotje
200 gr bladspinazie (uit de vriezer)
250 ml kippenbouillon van tablet
50 gr geraspte kaas
Peper en zout
2 eieren
50 gr paneermeel
 
Materialen
Frituurpan met olie
 
Bereiding
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Snipper het sjalotje fijn en bak deze glazig in een pan met 1 eetl olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat het overtollige vocht verdampen. Roer de risottorijst er door en voeg de bouillon toe en laat 20 minuutje zachtjes koken. Roer dan de kaas en er door en breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto ongeveer een uur afkoelen. Klop de eieren los in een bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Draai van de spinazie-risotto kleine balletjes zo groot als een walnoot. Haal ze door het ei en rol ze daarna door het paneermeel. Voor een extra knapperig laagje rol je de balletjes nog een keer door het ei en paneermeel. Verhit de olie op ongeveer 180 graden en bak de balletjes in ca 4 minuutjes mooi bruin.
9 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.