Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Risottoballetjes met spinazie

Knapperige gefrituurde balletjes met risotto, kaas en spinazie

Ingrediënten
100 gr risottorijst
1 sjalotje
200 gr bladspinazie (uit de vriezer)
250 ml kippenbouillon van tablet
50 gr geraspte kaas
Peper en zout
2 eieren
50 gr paneermeel
 
Materialen
Frituurpan met olie
 
Bereiding
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Snipper het sjalotje fijn en bak deze glazig in een pan met 1 eetl olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat het overtollige vocht verdampen. Roer de risottorijst er door en voeg de bouillon toe en laat 20 minuutje zachtjes koken. Roer dan de kaas en er door en breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto ongeveer een uur afkoelen. Klop de eieren los in een bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Draai van de spinazie-risotto kleine balletjes zo groot als een walnoot. Haal ze door het ei en rol ze daarna door het paneermeel. Voor een extra knapperig laagje rol je de balletjes nog een keer door het ei en paneermeel. Verhit de olie op ongeveer 180 graden en bak de balletjes in ca 4 minuutjes mooi bruin.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×