Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rode bietensoep

Niet alleen een hele lekkere soep maar ook nog eens gezond, rode bieten bevatten namelijk veel antioxidanten

Ingrediënten
300 gr rauwe rode bieten
1 appel, geschild in stukjes
2 middelgrote wortels
2 eelt appelmoes
1 liter groenteboullion
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
125 ml zure room
Peper en zout
Bieslook
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Schil de rode bieten en snijd in blokjes. Schraap de wortel en snijd in plakjes. Breng de bouillon aan de kook en voeg de rode bieten, appel, wortels en sjalotjes toe. Laat de soep 20 minuutjes zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met wat peper en zout en roer de appelmoes er door heen. Serveer de soep in kommetjes met zure room en wat bieslook.
Beoordeling (157 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel