Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rode bietensoep

Niet alleen een hele lekkere soep maar ook nog eens gezond, rode bieten bevatten namelijk veel antioxidanten

Ingrediënten
300 gr rauwe rode bieten
1 appel, geschild in stukjes
2 middelgrote wortels
2 eelt appelmoes
1 liter groenteboullion
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
125 ml zure room
Peper en zout
Bieslook
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Schil de rode bieten en snijd in blokjes. Schraap de wortel en snijd in plakjes. Breng de bouillon aan de kook en voeg de rode bieten, appel, wortels en sjalotjes toe. Laat de soep 20 minuutjes zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met wat peper en zout en roer de appelmoes er door heen. Serveer de soep in kommetjes met zure room en wat bieslook.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×