Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Romig bastogne dessert

Dit toetje is een caloriebom maar wel heel erg lekker!

  
Ingrediënten
8 bastognekoeken
100 gr monchou
75 gr suiker
75 gr boter, gesmolten
100 ml slagroom
Granaatappelpitjes (of ander fruit)
 
Materialen
Mixer
 
Bereiding
Maak de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Vul de glaasjes of kommetjes met tot ongeveer 2 cm met het mengsel en druk lichtjes aan. Laat de bodem 10 min hard worden in de koelkast. Mix de slagroom met een stijf en mix daarna in een andere kom de monchou met de suiker door elkaar. Spatel de slagroom en het monchou-mengsel door elkaar en verdeel over de bastogne bodems. Laat het ongeveer een uur opstijven in de koelkast en garneer voor het opdienen met granaatappelpitjes. Ook lekker met kersen of aardbeien.

 

Beoordeling (114 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst