Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Romig bastogne dessert

Dit toetje is een caloriebom maar wel heel erg lekker!

  
Ingrediënten
8 bastognekoeken
100 gr monchou
75 gr suiker
75 gr boter, gesmolten
100 ml slagroom
Granaatappelpitjes (of ander fruit)
 
Materialen
Mixer
 
Bereiding
Maak de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Vul de glaasjes of kommetjes met tot ongeveer 2 cm met het mengsel en druk lichtjes aan. Laat de bodem 10 min hard worden in de koelkast. Mix de slagroom met een stijf en mix daarna in een andere kom de monchou met de suiker door elkaar. Spatel de slagroom en het monchou-mengsel door elkaar en verdeel over de bastogne bodems. Laat het ongeveer een uur opstijven in de koelkast en garneer voor het opdienen met granaatappelpitjes. Ook lekker met kersen of aardbeien.

 

Beoordeling (109 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette