Romige vegan risotto

Een heerlijk basis recept voor een vegan risotto die toch lekker romig en smeuïg is

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden:

Bereiding

Maak de groentebouillon in een pan en houdt deze warm. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Fruit deze in een pan met wat olie of boter. Voeg de risottorijst toe en bak dit een paar minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat de rijst deze opnemen. Zodra de pan weer droog is, voeg dan lepel voor lepel de groentebouillon toe aan de risottorijst. Herhaal dit totdat de bouillon op is en de rijst zacht is. Dit duurt circa 25 minuten.

Meng ondertussen in een blender of keukenmachine de cashewnoten met de edelgistvlokken, knoflookpoeder en zout tot een fijn meel.

Voeg op het einde de doperwten en de helft van het cashew mengsel toe en roer dit door de risotto heen. Voeg eventueel wat extra water toe als de risotto te dik wordt. Serveer de risotto met wat rucola, tomaatjes en de rest van het cashew mengsel.

16 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!