Ga naar de inhoud
Romige vegan risotto

Romige vegan risotto

Een heerlijk basis recept voor een vegan risotto die toch lekker romig en smeuïg is

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gram risottorijst
  • 100 gram doperwten
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 ml witte wijn ( vegan )
  • 500 ml groentebouillon
  • 45 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • Flinke snuf zout
  • Handje rucola
  • paar cherry tomaatjes

Benodigdheden:

  • Keukenmachine ( of blender )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak de groentebouillon in een pan en houdt deze warm. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Fruit deze in een pan met wat olie of boter. Voeg de risottorijst toe en bak dit een paar minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat de rijst deze opnemen. Zodra de pan weer droog is, voeg dan lepel voor lepel de groentebouillon toe aan de risottorijst. Herhaal dit totdat de bouillon op is en de rijst zacht is. Dit duurt circa 25 minuten.


    Vegan-risotto Vegan-risotto Vegan-risotto
  2. Meng ondertussen in een blender of keukenmachine de cashewnoten met de edelgistvlokken, knoflookpoeder en zout tot een fijn meel.


    Vegan risotto Vegan risotto Vegan risotto
  3. Voeg op het einde de doperwten en de helft van het cashew mengsel toe en roer dit door de risotto heen. Voeg eventueel wat extra water toe als de risotto te dik wordt. Serveer de risotto met wat rucola, tomaatjes en de rest van het cashew mengsel.