Romige vegan risotto

Een heerlijk basis recept voor een vegan risotto die toch lekker romig en smeuïg is

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden:

Bereiding

Maak de groentebouillon in een pan en houdt deze warm. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Fruit deze in een pan met wat olie of boter. Voeg de risottorijst toe en bak dit een paar minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat de rijst deze opnemen. Zodra de pan weer droog is, voeg dan lepel voor lepel de groentebouillon toe aan de risottorijst. Herhaal dit totdat de bouillon op is en de rijst zacht is. Dit duurt circa 25 minuten.

Meng ondertussen in een blender of keukenmachine de cashewnoten met de edelgistvlokken, knoflookpoeder en zout tot een fijn meel.

Voeg op het einde de doperwten en de helft van het cashew mengsel toe en roer dit door de risotto heen. Voeg eventueel wat extra water toe als de risotto te dik wordt. Serveer de risotto met wat rucola, tomaatjes en de rest van het cashew mengsel.

Vegan risotto

6 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.