Snelle broodstengels maken (grissini)

Lekker om mee te dippen of bij de soep te serveren: zelfgemaakte broodstengels. Gemaakt en gebakken in 25 minuten. 

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Doe de bloem met het bakpoeder en een snuf zout in een kom. Meng door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en voeg het water en olijfolie toe.

Meng tot een deeg. Als het deeg erg droog is, dan voeg je nog een beetje extra water toe. Als het deeg erg nat en plakkerig is, dan kun je wat extra bloem toevoegen.

Verdeel het deeg in 6 stukjes. Rol ze met je hand uit tot een lange stengel.

Leg de deegstengels op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met een beetje water en bestrooi met sesam en/of maanzaad. Bak ze 15 minuten in de oven licht krokant.

Tip: voeg ook eens wat Italiaanse kruiden toe aan het deeg voor een lekkere twist.

15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!