Ga naar de inhoud
Spinaziesalade met mango en serranoham

Spinaziesalade met mango en serranoham

Met deze lichte en frisse salade van spinazie zet je een makkelijke en snelle lunch op tafel.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 100 gr spinazie
  • 4 plakken serranoham
  • Een halve mango
  • 0.25 komkommer
  • Een halve avocado
  • 50 gr feta
  • Een handje pistachenoten

Voor de dressing

  • 1,5 eetlepel balsamico azijn
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • Snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verdeel de spinazie over 2 borden. Snijd de mango, komkommer en avocado in kleine stukken en scheur ook de serranoham in kleinere stukken. Meng dit met de spinazie.

    Verbrokkel de feta en hak de pistachenootjes in kleinere stukken.


  2. Maak de dressing door de balsamico azijn, olijfolie en mosterd te mengen. Voeg ook een snufje peper en zout toe. Schenk de dressing over de salade en maak af met de feta en pistache.


  3. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd met een broodje!


  4. Bekijk hier alle salade recepten