Spruitjesstamppot met teriyaki

Heerlijke stamppot met spruiten in teriyaki marinade en geroosterde cashewnoten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Schil de aardappels en kook ze in ca. 25 min. in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout gaar.

Halveer ondertussen de spruiten en kook ze 6 minuutjes in water gaar en giet ze af in een vergiet. Doe de spruiten in een kom en schep de Kikkoman teriyakimarinade honey garlic erdoor.

Giet ook de aardappels af en stamp ze samen met de melk tot puree. Roer de sesamolie en rijstazijn door de puree.

Rooster de cashewnoten in een koekenpan zonder olie lichtjes en laat ze afkoelen op een bord. Heb je een airfryer? Dan kun je cashewnoten ook makkelijk in de airfryer roosteren.

Verhit een beetje olie in (dezelfde) pan en fruit de uienringen 3 minuten. Voeg de spruiten toe en roerbak ze 4 minuten mee.

Schep de spruiten en ui in een paar grote scheppen door de puree, het moet niet helemaal gemengd worden. Schep de spruitenstamppot in een kom en bestrooi met de cashewnoten.

Wil je er graag een stukje vlees bij dan kan ik aanraden om een (vegetarische) rookworst in plakjes te snijden en samen met een eetlepel Kikkoman teriyakimarinade honey garlic 5 minuten te bakken in een pan.

157 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!