Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spruitjesstamppot met teriyaki

Heerlijke stamppot met spruiten in teriyaki marinade en geroosterde cashewnoten

Ingrediënten 
600 gr kruimige aardappels
60 ml sojamelk (amandelmelk kan ook)
1 eetl rijstazijn
400 gr spruiten, schoongemaakt
1 eetl sesamolie
3 eetl Kikkoman teriyakimarinade honey garlic
75 gr cashewnoten
3 eetl olie
2 uitjes, in ringen
 
Materialen
Stamper
 
Bereiding
Schil de aardappels en kook ze in ca 25 min in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout gaar. Halveer ondertussen de spruiten en kook ze 6 minuutjes in water gaar en giet ze af in een vergiet. Doe de spruiten in een kom en schep de Kikkoman teriyakimarinade honey garlic er door. Giet ook de aardappels af en stamp ze samen met de melk tot puree. Roer de sesamolie en rijstazijn door de puree.
 
spruitjes stamppot met teriyaki 01
spruitjes stamppot met teriyaki 01
spruitjes stamppot met teriyaki 01
Rooster de cashewnoten in een koekenpan zonder olie lichtjes en laat ze afkoelen op een bord. Verhit een beetje olie in dezelfde pan en fruit de uiringen 3 minuten. Voeg de spruiten toe en roerbak ze 4 minuten mee. Schep de spruiten en ui in een paar grote scheppen door de puree, het moet niet helemaal gemengd worden. Schep de spruitenstamppot in een kom en bestrooi met de cashewnoten.
 
spruitjes stamppot met teriyaki 01
spruitjes stamppot met teriyaki 01
spruitjes stamppot met teriyaki 01
 
 
Wil je er graag een stukje vlees bij dan kan ik aanraden om een rookworst in plakjes te snijden en samen met een eetlepel Kikkoman teriyakimarinade honey garlic 5 minuten te bakken in een pan.
 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99