Spruitjes stamppot

Met dit lekkere recept voor spruitjesstamppot, spek en appel lust iedereen spruitjes.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar en de spruiten ca. 10 minuten (eventueel in dezelfde pan met water).

  2. Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes.

  3. Verhit een koekenpan en bak de reepjes spek licht krokant.

  4. Voeg de stukjes appel en tijm toe en bak een paar minuten mee.

  5. Giet de spruiten en aardappels af en doe terug in een pan. Stamp ze fijn met een stamper.

  6. Voeg de melk en boter toe en een snuf nootmuskaat.

  7. Schep het spek en appelmengsel samen met de geitenkaas door de spruitjesstamppot en breng de stamppot verder op smaak met peper en zout. Doe als laatste de walnoten erdoor.

  8. Tip: Bewaar eventueel wat van de geitenkaas en walnoten om als laatste als topping er nog overheen te doen.

Heeft het gesmaakt?
285 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!