Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spruitjesstamppot met teriyaki

Heerlijke stamppot met spruiten in teriyaki marinade en geroosterde cashewnoten

Ingrediënten 
600 gr kruimige aardappels
60 ml sojamelk (amandelmelk kan ook)
1 eetl rijstazijn
400 gr spruiten, schoongemaakt
1 eetl sesamolie
3 eetl Kikkoman teriyakimarinade honey garlic
75 gr cashewnoten
3 eetl olie
2 uitjes, in ringen
 
Materialen
Stamper
 
Bereiding
Schil de aardappels en kook ze in ca 25 min in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout gaar. Halveer ondertussen de spruiten en kook ze 6 minuutjes in water gaar en giet ze af in een vergiet. Doe de spruiten in een kom en schep de Kikkoman teriyakimarinade honey garlic er door. Giet ook de aardappels af en stamp ze samen met de melk tot puree. Roer de sesamolie en rijstazijn door de puree.
 
spruitjes stamppot met teriyaki 01
spruitjes stamppot met teriyaki 01
spruitjes stamppot met teriyaki 01
Rooster de cashewnoten in een koekenpan zonder olie lichtjes en laat ze afkoelen op een bord. Verhit een beetje olie in dezelfde pan en fruit de uiringen 3 minuten. Voeg de spruiten toe en roerbak ze 4 minuten mee. Schep de spruiten en ui in een paar grote scheppen door de puree, het moet niet helemaal gemengd worden. Schep de spruitenstamppot in een kom en bestrooi met de cashewnoten.
 
spruitjes stamppot met teriyaki 01
spruitjes stamppot met teriyaki 01
spruitjes stamppot met teriyaki 01
 
 
Wil je er graag een stukje vlees bij dan kan ik aanraden om een rookworst in plakjes te snijden en samen met een eetlepel Kikkoman teriyakimarinade honey garlic 5 minuten te bakken in een pan.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×