Stamppot met prei met brie

Heerlijke preistamppot met gebakken spekjes en bovenop licht gesmolten brie met walnoten

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in een pan met water in ca. 15 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes aan in een koekenpan zonder olie of boter. Voeg na een paar minuten de prei toe en roerbak even mee. Giet de aardappels af en stamp ze fijn en voeg de melk en boter toe en meng tot een puree. Schep het spek-prei mengsel er door en de helft van de walnoten. Proef of de stamppot zout genoeg is of nog een snuf zout en peper kan gebruiken.

  2. Doe de stamppot in een schaaltje en verdeel wat plakjes brie erover en laat deze iets smelten op de warme preistamppot. Je kunt de stamppot met brie ook een paar minuten in de oven zetten op 200 graden als je de brie sneller wil laten smelten. Bestrooi op het laatst met wat extra walnoten.

Heeft het gesmaakt?
552 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!