Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Stamppot met prei met brie

Heerlijke preistamppot met gebakken spekjes en bovenop licht gesmolten brie met walnoten

Ingrediënten
  • 600 gr kruimige aardappels (geschild)
  • 100 gr brie
  • handje walnoten
  • 250 gr spekjes
  • 200 gr prei
  • scheutje melk
  • Klontje boter
  • snuf peper en zout

Bereiding
Kook de aardappels in een pan met water in ca. 15 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes aan in een koekenpan zonder olie of boter. Voeg na een paar minuten de prei toe en roerbak even mee. Giet de aardappels af en stamp ze fijn en voeg de melk en boter toe en meng tot een puree. Schep het spek-prei mengsel er door en de helft van de walnoten. Proef of de stamppot zout genoeg is of nog een snuf zout en peper kan gebruiken.

Doe de stamppot in een schaaltje en verdeel wat plakjes brie erover en laat deze iets smelten op de warme preistamppot. Je kunt de stamppot met brie ook een paar minuten in de oven zetten op 200 graden als je de brie sneller wil laten smelten. Bestrooi op het laatst met wat extra walnoten.

stamppot-met-brie_v_

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×