Stamppot met prei met brie

Heerlijke preistamppot met gebakken spekjes en bovenop licht gesmolten brie met walnoten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de aardappels in een pan met water in ca. 15 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes aan in een koekenpan zonder olie of boter. Voeg na een paar minuten de prei toe en roerbak even mee. Giet de aardappels af en stamp ze fijn en voeg de melk en boter toe en meng tot een puree. Schep het spek-prei mengsel er door en de helft van de walnoten. Proef of de stamppot zout genoeg is of nog een snuf zout en peper kan gebruiken.

 Doe de stamppot in een schaaltje en verdeel wat plakjes brie erover en laat deze iets smelten op de warme preistamppot. Je kunt de stamppot met brie ook een paar minuten in de oven zetten op 200 graden als je de brie sneller wil laten smelten. Bestrooi op het laatst met wat extra walnoten.

429 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.