Ga naar de inhoud
Stamppot met snijbonen en spekjes

Stamppot met snijbonen en spekjes

Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr snijbonen ( gesneden )
  • 1 kg stamppot aardappels ( geschild )
  • Klontje boter
  • Scheut melk
  • 250 gr spekjes
  • 2 puntpaprika’s
  • peper en zout
  • 1 ui

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de aardappels in een pan met kokend water en kook 15 a 20 minuten. Kook ook de snijbonen in een pan met water in ca. 10 minuten gaar. Bak de spekjes licht krokant in een koekenpan. Snijd de puntpaprika’s in reepjes en snipper de ui en bak kort mee met de spekjes.


  2. Giet de aardappels af en stamp fijn met een stamper en maak smeuïg met een scheut melk en klontje boter. Schep de gekookte snijbonen gevolgd met de gebakken spek, ui en paprika er door. Breng de stamppot op smaak met een snufje peper en eventueel een snufje zout.