Stamppot met snijbonen en spekjes

Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de aardappels in een pan met kokend water en kook 15 a 20 minuten. Kook ook de snijbonen in een pan met water in ca. 10 minuten gaar. Bak de spekjes licht krokant in een koekenpan. Snijd de puntpaprika’s in reepjes en snipper de ui en bak kort mee met de spekjes.

  2. Giet de aardappels af en stamp fijn met een stamper en maak smeuïg met een scheut melk en klontje boter. Schep de gekookte snijbonen gevolgd met de gebakken spek, ui en paprika er door. Breng de stamppot op smaak met een snufje peper en eventueel een snufje zout.

Heeft het gesmaakt?
1531 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!