Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Stamppot met snijbonen en spekjes

Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika

Ingrediënten
  • 400 gr snijbonen (gesneden)
  • 1 kg stamppot aardappels (geschild)
  • Klontje boter
  • Scheut melk
  • 250 gr spekjes
  • 2 puntpaprika’s
  • peper en zout
  • 1 ui

Bereiding
Doe de aardappels in een pan met kokend water en kook 15 a 20 minuten. Kook ook de snijbonen in een pan met water in ca. 10 minuten gaar. Bak de spekjes licht krokant in een koekenpan. Snijd de puntpaprika’s in reepjes en snipper de ui en bak kort mee met de spekjes.

Giet de aardappels af en stamp fijn met een stamper en maak smeuïg met een scheut melk en klontje boter. Schep de gekookte snijbonen gevolgd met de gebakken spek, ui en paprika er door. Breng de stamppot op smaak met een snufje peper en eventueel een snufje zout.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×