
Stamppot met snijbonen en spekjes
Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika
35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr snijbonen ( gesneden )
-
1 kg stamppot aardappels ( geschild )
-
Klontje boter
-
Scheut melk
-
250 gr spekjes
-
2 puntpaprikaās
-
peper en zout
-
1 ui
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de aardappels in een pan met kokend water en kook 15 a 20 minuten. Kook ook de snijbonen in een pan met water in ca. 10 minuten gaar. Bak de spekjes licht krokant in een koekenpan. Snijd de puntpaprikaās in reepjes en snipper de ui en bak kort mee met de spekjes.
-
Giet de aardappels af en stamp fijn met een stamper en maak smeuĆÆg met een scheut melk en klontje boter. Schep de gekookte snijbonen gevolgd met de gebakken spek, ui en paprika er door. Breng de stamppot op smaak met een snufje peper en eventueel een snufje zout.
Heeft het gesmaakt?
1544 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 480
- vet 25 gr
- verzadigd vet 9 gr
- koolhydraten 45 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 7 gr
- eiwit 15 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker