Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stamppot met snijbonen en spekjes

Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika

Ingrediënten
  • 400 gr snijbonen (gesneden)
  • 1 kg stamppot aardappels (geschild)
  • Klontje boter
  • Scheut melk
  • 250 gr spekjes
  • 2 puntpaprika’s
  • peper en zout
  • 1 ui

Bereiding
Doe de aardappels in een pan met kokend water en kook 15 a 20 minuten. Kook ook de snijbonen in een pan met water in ca. 10 minuten gaar. Bak de spekjes licht krokant in een koekenpan. Snijd de puntpaprika’s in reepjes en snipper de ui en bak kort mee met de spekjes.

snijbonenstamppot_01.jpg
snijbonenstamppot_02.jpg
snijbonenstamppot_03.jpg
snijbonenstamppot_04.jpg

Giet de aardappels af en stamp fijn met een stamper en maak smeuïg met een scheut melk en klontje boter. Schep de gekookte snijbonen gevolgd met de gebakken spek, ui en paprika er door. Breng de stamppot op smaak met een snufje peper en eventueel een snufje zout.

Beoordeling (56 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm