Sticky champignons met rijst
Champignons en shiitake paddenstoelen in een heerlijke ‘plakkerige’ Oosterse saus die licht zoet maar ook een pittige twist heeft
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
150 gr rijst
-
1 kleine paksoi
-
1 uitje
-
2 tenen knoflook
-
1 handje cashewnoten
-
250 gr kastanjechampignons
-
100 gr Shiitake
-
1 kleine rode peper
-
2 eetlepels donkere basterdsuiker
-
1 theelepel maïzena
-
4 eetlepels sojasaus
-
75 ml water
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de rijst gaar. Snipper de ui, rode peper (naar smaak) en knoflook en fruit aan in een pan met een beetje olie. Snijd de champignons en shiitake in plakjes en voeg toe aan de pan.
-
Roer de basterdsuiker en sojasaus door de champignons en giet het water bij. Breng zachtjes aan de kook. Los de maïzena op in een of twee eetlepels water en voeg toe aan de pan en roer goed door. Laat de saus iets indikken.
-
Verhit water in een pan. Halveer de paksoi en blancheer deze kort in de pan, ca. 1 a 2 minuten. Serveer de rijst op een bord met de sticky champignons en de paksoi. Bestrooi met wat cashewnoten en eventueel wat extra rode peper.
Heeft het gesmaakt?
64 stemmen
Ook lekker