Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stracciatella ijstaart

Een heerlijk kerst dessert: zelfgemaakte ijstaart met stukjes pure chocolade en meringue schuimpjes

Ingrediënten
  • 500 ml slagroom
  • 150 pure chocolade (geraspt)
  • 60 gr meringueschuimpjes
  • 40 gr witte basterdsuiker
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • Frambozen, parels en chocolade om te garneren
  • 100 gr chocolade (om te smelten )
Materialen
  • Mixer
  • Vorm of schaal van ca 1 liter (of meerdere kleine vormpjes)

Bereiding
Klop de slagroom met de suiker stijf. Klop op het laatst de yoghurt er door. Kruimel de meringueschuimpjes er bij en schep er door heen met een lepel of spatel. Voeg dan ook de geraspte chocolade toe. Bekleed een vorm van ca 1 liter met plastic folie en laat ook wat over de randen hangen. Schep het mengsel hierin en strijk glad aan de bovenzijde. Vouw de folie over de bovenzijde van de ijstaart. Zet de taart minimaal 4 uur in de diepvries.

Smelt de overige chocolade au bain-marie. Haal de ijstaart uit de vriezer en draai hem om en verwijder de folie. Giet de chocolade over de taart. Garneer hem snel met fruit of andere dingen. Serveer hem dan direct of zet hem daarna weer in de vriezer.

Tip: maak een mes warm onder de kraan voordat je de ijstaart aansnijd. Zo gaat het mes er makkelijker doorheen.

Beoordeling (119 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje paprika met roomkaas
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
Smoothie bowl met banaan en aardbei
Caprese salade met perzik