Ga naar de inhoud
Surinaamse eiersalade

Surinaamse eiersalade

Deze eiersalade heeft een Surinaams tintje door de toevoeging van kerrie en selderij. Ook is deze salade een beetje pittig door de chili

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor portie

  • 4 eieren
  • 1 uitje
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 eetlepel gehakte selderij
  • 35 gr augurk
  • een snuf kerrie
  • Een snuf chilipoeder
  • zout naar smaak
  • toast

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water zodat je ze goed kunt pellen. Snipper het uitje en bak deze in een pannetje tot deze glazig is. Voeg dit in een kommetje en meng mosterd, mayonaise, kerrie en chili er doorheen. Snijd de augurk klein en voeg deze samen met bieslook en selderij ook toe aan het mengsel. Snijd het ei in kleinere stukjes en meng er doorheen. Breng eventueel op smaak met zout. Smeer de eiersalade op de toast.