Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Surinaamse roti met kip

Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip volgens traditioneel recept maar wel makkelijk en eenvoudig zelf te maken. Inclusief handige tips!

Ingrediënten
  • 500 gr kip
  • 400 gr vastkokende aardappels
  • 500 gr kouseband
  • 2 a 3 eetlepels masala kruiden
  • 750 ml kippenbouillon
  • 4 rotivellen
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • peper en zout

Bereiding
Snipper de ui en de knoflooktenen. Fruit deze even aan in een goede laag olie. Ondertussen snijd je de kip in middelgrote stukken. Als je de uien en de knoflook een minuutje hebt gefruit mag je ze eruit halen en bak je de kip aan. Schroei de kip aan de zijkanten dicht. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.

Schil en snijd de aardappels in kleinere stukken. Als de kip goed aangebakken is doe je de ui en knoflook en samen met de aardappels in de wokpan. Bak alles even goed aan en doe de masala kruiden erbij. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, niet alles in 1 keer dus. De kip en aardappelen mogen niet geheel onder de bouillon staan. Als laatste voeg je de madame jeanette peper toe. Pas op, deze moet je heel toevoegen en blijf constant je gerecht proeven. Als de madame jeanette peper openbreekt dan wordt de roti namelijk heel snel heel pittig.

Blijf ondertussen de bouillon toevoegen totdat de aardappels gaar zijn, dat zal ongeveer 30 tot 40 minuten duren. Als laatste aan het gerecht voeg je de kouseband toe. Snijd deze in stukken van 3 a 4 cm en doet deze 15 minuten voor het einde erbij.

Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat ze even afkoelen in ijskoud water en pel de schil er af en bak ze daarna in een pan met een laagje olie licht krokant. De roti vellen kan je even opwarmen in de pan of in de magnetron. Serveer een rotivel met het kipmengsel en het ei op een bord. Dan is je Surinaamse roti met kip klaar, smakelijk!

Tips: kouseband en madame jeanette peper is verkrijgbaar bij de toko en bij sommige grote supermarkten. Je kunt ook sperziebonen nemen i.p.v. kouseband mocht je deze niet kunnen vinden en gebruik een snuf chili i.p.v. de madame jeanette peper.

Hoe moet je de Surinaamse roti eten? Roti eet je eigenlijk met je handen, dat is ook wel het gezelligst, maar kan natuurlijk ook met mes en vork. Je moet het niet oprollen of dubbelvouwen maar gewoon stukjes afsnijden / scheuren en eten.

surinaamse-Roti

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×