Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Surinaamse roti met kip

Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip volgens traditioneel recept maar wel makkelijk en eenvoudig zelf te maken. Inclusief handige tips!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snipper de ui en de knoflooktenen. Fruit deze even aan in een goede laag olie. Ondertussen snijd je de kip in middelgrote stukken. Als je de uien en de knoflook een minuutje hebt gefruit mag je ze eruit halen en bak je de kip aan. Schroei de kip aan de zijkanten dicht. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.

 Schil en snijd de aardappels in kleinere stukken. Als de kip goed aangebakken is doe je de ui en knoflook en samen met de aardappels in de wokpan. Bak alles even goed aan en doe de masala kruiden erbij. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, niet alles in 1 keer dus. De kip en aardappelen mogen niet geheel onder de bouillon staan. Als laatste voeg je de madame jeanette peper toe. Pas op, deze moet je heel toevoegen en blijf constant je gerecht proeven. Als de madame jeanette peper openbreekt dan wordt de roti namelijk heel snel heel pittig.

 Blijf ondertussen de bouillon toevoegen totdat de aardappels gaar zijn, dat zal ongeveer 30 tot 40 minuten duren. Als laatste aan het gerecht voeg je de kouseband toe. Snijd deze in stukken van 3 a 4 cm en doet deze 15 minuten voor het einde erbij.

 Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat ze even afkoelen in ijskoud water en pel de schil er af en bak ze daarna in een pan met een laagje olie licht krokant. De roti vellen kan je even opwarmen in de pan of in de magnetron. Serveer een rotivel met het kipmengsel en het ei op een bord. Dan is je Surinaamse roti met kip klaar, smakelijk!

 Tips: kouseband en madame jeanette peper is verkrijgbaar bij de toko en bij sommige grote supermarkten. Je kunt ook sperziebonen nemen i.p.v. kouseband mocht je deze niet kunnen vinden en gebruik een snuf chili i.p.v. de madame jeanette peper.

 Hoe moet je de Surinaamse roti eten? Roti eet je eigenlijk met je handen, dat is ook wel het gezelligst, maar kan natuurlijk ook met mes en vork. Je moet het niet oprollen of dubbelvouwen maar gewoon stukjes afsnijden / scheuren en eten.

surinaamse-Roti

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×