
Taco’s met kip
Krokante taco’s met een heerlijke kruidige vulling van (vegan) kip en paprika geserveerd met zure room en avocado
25 M
Ingrediënten: Taco’s met kip
Voor personen
-
12 taco's
-
400 gr kipstukjes ( optioneel vega of vegan )
-
140 gr maïs ( vers of uit blik )
-
3 eetlepels taco kruiden
-
1 puntpaprika
-
1 rode ui
-
1 avocado
-
2 eetlepels limoensap
-
125 ml zure room
-
olie om te bakken
-
verse koriander ( optioneel )
-
Ananas vers of uit blik ( optioneel )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Taco’s met kip
-
Verwarm de oven voor op 180°.
-
Hak de rode ui fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de stukjes kip toe en de tacokruiden (en eventueel een klein beetje water).
-
Snijd ook de paprika in blokjes en roerbak even mee. Laat de mais uitlekken en schep als laatste door het mengsel.
-
Verdeel ondertussen de taco’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Warm de taco’s op in de oven.
-
Prak de avocado fijn en meng met het limoensap en een snufje peper en zout.
-
Vul de taco’s met het kipmengsel en serveer met de avocado, zure room en garneer eventueel met wat koriander en/of ananas.
-
Tip: vervang de paprika ook eens met tomaat.
Heeft het gesmaakt?
77 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 450
- vet 20 gr
- verzadigd vet 5 gr
- koolhydraten 40 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 25 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker