Taco’s met kip

Krokante taco’s met een heerlijke kruidige vulling van (vegan) kip en paprika geserveerd met zure room en avocado

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°.

  2. Hak de rode ui fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de stukjes kip toe en de tacokruiden (en eventueel een klein beetje water).

  3. Snijd ook de paprika in blokjes en roerbak even mee. Laat de mais uitlekken en schep als laatste door het mengsel.

  4. Verdeel ondertussen de taco’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Warm de taco’s op in de oven.

  5. Prak de avocado fijn en meng met het limoensap en een snufje peper en zout.

  6. Vul de taco’s met het kipmengsel en serveer met de avocado, zure room en garneer eventueel met wat koriander en/of ananas.

  7. Tip: vervang de paprika ook eens met tomaat.

Heeft het gesmaakt?
73 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!