Taquitos

Deze taquitos zijn zo simpel om te maken en perfect voor een eenvoudige doordeweekse avondmaaltijd, lunch of snack voor onderweg. Met een aantal ingrediënten heb je ze in 25 minuutjes zelf gemaakt. Ingrediënten mengen, wraps vullen en kort bakken en je bent klaar!

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de jackfruit in een vergiet en spoel het af onder de kraan. Trek daarna de jackfruit in kleinere stukken. Je kunt hiervoor ook pulled chicken gebruiken.

  2. Meng de jackfruit met de bbq saus, geraspte cheddar, de kruiden en de helft van de Griekse yoghurt door elkaar in een kom.

  3. Snijd de bosui en rode ui in stukjes en meng dit ook door het mengsel.

  4. Leg wat van het mengsel op een wrap en rol dit op. De wrap kun je eventueel met een klein beetje Griekse yoghurt dichtplakken.

  5. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de wrap hierin goudbruin. Zet het vuur hierbij niet te hoog zodat de cheddar de tijd heeft om te smelten.

  6. De overige Griekse yoghurt kun je als dipsaus gebruiken. Ook lekker met wat chilisaus. Serveer evt. met rijst.

Heeft het gesmaakt?
18 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.