Thaise noedelsoep met visballetjes

Lekkere maaltijdsoep van kruidige visballetjes van kabeljauw in een gevulde soep met noedels.

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 3 personen

Visballetjes

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de kabeljauw, koriander en currypasta in een keukenmachine en maal fijn, maar niet te fijn anders wordt het te zacht om balletjes van te maken. Voeg het paneermeel toe om het mengsel wat steviger te maken. Draai er dan balletjes van en zet zolang apart.

  2. Fruit de ui, gember en knoflook aan in een soeppan met een beetje olie en voeg de worteltjes in plakjes toe en bak even mee. Giet 1 liter water er bij en los hier 1 blokje visbouillon in op. Voeg de eiermie en vervolgens ook de visballetje toe en kook ca. 7 minuten.

  3. Snijd de paksoi in reepjes en voeg ook toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes mee. Serveer de Thaise noedelsoep met visballetjes met wat taugé, ringetjes rode peper en eventueel wat extra koriander.

  4. Probeer ook deze vegetarische noedelsoep.

Heeft het gesmaakt?
43 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!