Thaise noedelsoep met visballetjes

Lekkere maaltijdsoep van kruidige visballetjes van kabeljauw in een gevulde soep met noedels.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Visballetjes
Benodigdheden

Bereiding

 Doe de kabeljauw, koriander en currypasta in een keukenmachine en maal fijn, maar niet te fijn anders wordt het te zacht om balletjes van te maken. Voeg het paneermeel toe om het mengsel wat steviger te maken. Draai er dan balletjes van en zet zolang apart.

 Fruit de ui, gember en knoflook aan in een soeppan met een beetje olie en voeg de worteltjes in plakjes toe en bak even mee. Giet 1 liter water er bij en los hier 1 blokje visbouillon in op. Voeg de eiermie en vervolgens ook de visballetje toe en kook ca. 7 minuten.

 Snijd de paksoi in reepjes en voeg ook toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes mee. Serveer de Thaise noedelsoep met visballetjes met wat taugé, ringetjes rode peper en eventueel wat extra koriander.

 Probeer ook deze vegetarische noedelsoep.

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!