
Thaise noedelsoep met visballetjes
Lekkere maaltijdsoep van kruidige visballetjes van kabeljauw in een gevulde soep met noedels.
40 M
Ingrediƫnten: Thaise noedelsoep
Voor personen
-
1 paksoi
-
3 cm gember
-
1 knoflook
-
1 ui
-
Handje taugƩ
-
150 gr wortel
-
100 gr eiermie
-
1 blokje visbouillon
-
1 rode peper voor garnering
Visballetjes
-
verse koriander
-
250 gr kabeljauw
-
1 eetlepel currypasta
-
40 gr paneermeel
Benodigdheden
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Thaise noedelsoep
-
Doe de kabeljauw, koriander en currypasta in een keukenmachine en maal fijn, maar niet te fijn anders wordt het te zacht om balletjes van te maken. Voeg het paneermeel toe om het mengsel wat steviger te maken. Draai er dan balletjes van en zet zolang apart.
-
Fruit de ui, gember en knoflook aan in een soeppan met een beetje olie en voeg de worteltjes in plakjes toe en bak even mee. Giet 1 liter water er bij en los hier 1 blokje visbouillon in op. Voeg de eiermie en vervolgens ook de visballetje toe en kook ca. 7 minuten.
-
Snijd de paksoi in reepjes en voeg ook toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes mee. Serveer de Thaise noedelsoep met visballetjes met wat taugƩ, ringetjes rode peper en eventueel wat extra koriander.
-
Probeer ook deze vegetarische noedelsoep.
Heeft het gesmaakt?
47 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 320
- vet 8 gr
- verzadigd vet 2 gr
- koolhydraten 40 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 4 gr
- eiwit 25 gr
- zout 2 gr
Ook lekker