Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Thaise noedelsoep met visballetjes

Lekkere maaltijdsoep van kruidige visballetjes van kabeljauw in een gevulde soep met noedels.

Ingrediënten
Visballetjes
Benodigdheden

Bereiding

 Doe de kabeljauw, koriander en currypasta in een keukenmachine en maal fijn, maar niet te fijn anders wordt het te zacht om balletjes van te maken. Voeg het paneermeel toe om het mengsel wat steviger te maken. Draai er dan balletjes van en zet zolang apart.

 Fruit de ui, gember en knoflook aan in een soeppan met een beetje olie en voeg de worteltjes in plakjes toe en bak even mee. Giet 1 liter water er bij en los hier 1 blokje visbouillon in op. Voeg de eiermie en vervolgens ook de visballetje toe en kook ca. 7 minuten.

 Snijd de paksoi in reepjes en voeg ook toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes mee. Serveer de Thaise noedelsoep met visballetjes met wat taugé, ringetjes rode peper en eventueel wat extra koriander.

noedelsoep met visballetjes www.leukerecepten.nl

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×