Ga naar de inhoud
Thaise noedelsoep met visballetjes

Thaise noedelsoep met visballetjes

Lekkere maaltijdsoep van kruidige visballetjes van kabeljauw in een gevulde soep met noedels.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 paksoi
  • 3 cm gember
  • 1 knoflook
  • 1 ui
  • Handje taugé
  • 150 gr wortel
  • 100 gr eiermie
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 rode peper voor garnering

Visballetjes

  • verse koriander
  • 250 gr kabeljauw
  • 1 eetlepel currypasta
  • 40 gr paneermeel

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de kabeljauw, koriander en currypasta in een keukenmachine en maal fijn, maar niet te fijn anders wordt het te zacht om balletjes van te maken. Voeg het paneermeel toe om het mengsel wat steviger te maken. Draai er dan balletjes van en zet zolang apart.


    noedelsoep met visballetjes www.leukerecepten.nl noedelsoep met visballetjes www.leukerecepten.nl noedelsoep met visballetjes www.leukerecepten.nl
  2. Fruit de ui, gember en knoflook aan in een soeppan met een beetje olie en voeg de worteltjes in plakjes toe en bak even mee. Giet 1 liter water er bij en los hier 1 blokje visbouillon in op. Voeg de eiermie en vervolgens ook de visballetje toe en kook ca. 7 minuten.


    noedelsoep met visballetjes www.leukerecepten.nl noedelsoep met visballetjes www.leukerecepten.nl noedelsoep met visballetjes www.leukerecepten.nl
  3. Snijd de paksoi in reepjes en voeg ook toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes mee. Serveer de Thaise noedelsoep met visballetjes met wat taugé, ringetjes rode peper en eventueel wat extra koriander.


  4. Probeer ook deze vegetarische noedelsoep.