Ga naar de inhoud
Vis met sesamkorst

Vis met sesamkorst

Vis in een krokante korst van sesam met een Oosterse twist, door de korst blijft de vis lekker mals en niet droog

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 tilapiafilets ( of andere witvis )
  • Snuf zout en peper
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • Snuf chilivlokken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • olie om te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Dep de vis droog. Bestrooi ze met een beetje peper en zout. Klop de eieren los in een diep bord samen met de sojasaus en chili. Meng op een ander bord de sesamzaadjes met het paneermeel. Doe op het derde bord de bloem.


  2. Haal de vis dan eerst door de bloem, dan het eimengsel en vervolgens door de sesam en paneermeel. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de vis met sesamkorst ca. 4 minuten aan beide kanten tot hij gaar is en goudbruin gebakken.


  3. Lekker met rijst, boontjes en wat bosui.