Ga naar de inhoud
Toetje van kletskoppen met ijs

Toetje van kletskoppen met ijs

Leuk en makkelijk dessert van krokante koekjes met een bolletje ijs ertussen geserveerd met kersen en slagroom

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 eetlepel pistachenoten zonder schil ( ongezouten )
  • 4 bollen ijs ( naar eigen keus )
  • 175 gr kersen ( uit pot )
  • 2 theelepels maïzena
  • slagroom

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid van tevoren de kletskoppen. Je kunt ze ook kant en klaar kopen. Het ijs kun je ook kant en klaar kopen zoals karamelijs of vanille-ijs of zelf maken. Kijk op mijn site voor lekkere ijsrecepten.


  2. Laat de kersen uitlekken en vang het vocht uit de pot op. Verwarm dit vocht in een pannetje.


  3. Meng de maïzena met een eetlepel water tot een papje. Roer dit als het kersenvocht kookt erdoor met een garde.


  4. Voeg dan ook de kersen toe en verwarm mee. Laat het mengsel indikken tot gewenste sausdikte.


  5. Leg de helft van de kletskoppen op bordjes. Schep hier een bol ijs op. Dek af met een andere kletskop. Druppel wat kersensaus en wat hele kersen rondom. Spuit wat slagroom er bovenop en garneer met wat fijngehakte pistachenoten.