Toetje van kletskoppen met ijs
Leuk en makkelijk dessert van krokante koekjes met een bolletje ijs ertussen geserveerd met kersen en slagroom
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Bereid van tevoren de kletskoppen. Je kunt ze ook kant en klaar kopen. Het ijs kun je ook kant en klaar kopen zoals karamelijs of vanille-ijs of zelf maken. Kijk op mijn site voor lekkere ijsrecepten.
-
Laat de kersen uitlekken en vang het vocht uit de pot op. Verwarm dit vocht in een pannetje.
-
Meng de maïzena met een eetlepel water tot een papje. Roer dit als het kersenvocht kookt erdoor met een garde.
-
Voeg dan ook de kersen toe en verwarm mee. Laat het mengsel indikken tot gewenste sausdikte.
-
Leg de helft van de kletskoppen op bordjes. Schep hier een bol ijs op. Dek af met een andere kletskop. Druppel wat kersensaus en wat hele kersen rondom. Spuit wat slagroom er bovenop en garneer met wat fijngehakte pistachenoten.

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!