Toetje van kletskoppen met ijs

Leuk en makkelijk dessert van krokante koekjes met een bolletje ijs ertussen geserveerd met kersen en slagroom

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Bereid van tevoren de kletskoppen. Je kunt ze ook kant en klaar kopen. Het ijs kun je ook kant en klaar kopen zoals karamelijs of vanille-ijs of zelf maken. Kijk op mijn site voor lekkere ijsrecepten.

Laat de kersen uitlekken en vang het vocht uit de pot op. Verwarm dit vocht in een pannetje.

Meng de maïzena met een eetlepel water tot een papje. Roer dit als het kersenvocht kookt erdoor met een garde.

Voeg dan ook de kersen toe en verwarm mee. Laat het mengsel indikken tot gewenste sausdikte.

Leg de helft van de kletskoppen op bordjes. Schep hier een bol ijs op. Dek af met een andere kletskop. Druppel wat kersensaus en wat hele kersen rondom. Spuit wat slagroom er bovenop en garneer met wat fijngehakte pistachenoten.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.