
Toetje van kletskoppen met ijs
Leuk en makkelijk dessert van krokante koekjes met een bolletje ijs ertussen geserveerd met kersen en slagroom
20 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 eetlepel pistachenoten zonder schil ( ongezouten )
-
4 bollen ijs ( naar eigen keus )
-
175 gr kersen ( uit pot )
-
2 theelepels maĆÆzena
-
slagroom
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Bereid van tevoren de kletskoppen. Je kunt ze ook kant en klaar kopen.āÆHet ijs kun je ook kant en klaar kopen zoals karamelijs of vanille-ijs of zelf maken. Kijk op mijn site voor lekkere ijsrecepten.
-
Laat de kersen uitlekken en vang het vocht uit de pot op. Verwarm dit vocht in een pannetje.
-
Meng de maĆÆzena met een eetlepel water tot een papje. Roer dit als het kersenvocht kookt erdoor met een garde.
-
Voeg dan ook de kersen toe en verwarm mee. Laat het mengsel indikken tot gewenste sausdikte.
-
Leg de helft van de kletskoppen op bordjes. Schep hier een bol ijs op. Dek af met een andere kletskop. Druppel wat kersensaus en wat hele kersen rondom. Spuit wat slagroom er bovenop en garneer met wat fijngehakte pistachenoten.
Heeft het gesmaakt?
61 stemmen
Ook lekker