Ga naar de inhoud
Sperziebonen in tomatensaus

Sperziebonen in tomatensaus

Heerlijk recept van sperziebonen in tomatensaus. Een voedzaam pannetje met aardappels, champignons en een kruidige saus. In 25 minuutjes heb je dit gerecht voor 4 personen al op tafel staan. Perfect voor een drukke, doordeweekse dag.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr sperziebonen
  • 400 ml tomatensaus
  • 500 gr aardappels ( vastkokend )
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gr champignons
  • 1 snuf oregano
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 1 snuf cayennepeper ( naar smaak )
  • 1 snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukjes van ca. 3 cm. Breng een pan met water aan de kook, voeg een beetje zout toe en kook de aardappels in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet af en laat even uitstomen.


  2. Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in een andere pan met water en een snufje zout in ongeveer 12 minuten gaar. Giet af en zet apart.


  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.


    Sperziebonen in tomatensaus stap 1 Sperziebonen in tomatensaus stap 2 Sperziebonen in tomatensaus stap 3
  4. Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn. Doe de gekookte aardappels en sperziebonen erbij en breng op smaak met oregano, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Roer goed door.


  5. Voeg de tomatensaus toe aan de pan. Laat nog een paar minuten doorwarmen zodat de smaken goed kunnen mengen.


    Sperziebonen in tomatensaus stap 4 Sperziebonen in tomatensaus stap 5 Sperziebonen in tomatensaus stap 6
  6. Serveer direct en geniet van deze lekkere maaltijd van sperziebonen in een kruidige tomatensaus.


  7. Tip: bewaar eventuele restjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Dit gerecht blijft tot 2 dagen goed.


    Laat ook eens de aardappels achterwege en serveer de boontjes in tomatensaus met rijst.