Ga naar de inhoud
Vegan wraps met kikkererwtensalade

Vegan wraps met kikkererwtensalade

Volkoren wraps met een vezelrijke vulling van kikkererwten. Ideaal als lunch voor op school, werk of voor onderweg. Lekker, gezond en helemaal plantaardig.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor wraps

  • 265 gr kikkererwten ( blik à 310 gr )
  • 125 gr plantaardige kwark
  • 1 theelepel mosterd
  • 0.5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 rode ui
  • 200 gr verse spinazie
  • 75 gr zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 4 volkoren wraps

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten goed af en doe ze in een kom.


  2. Voeg de plantaardige kwark, mosterd, gerookte paprikapoeder, peper, zout en knoflookpoeder toe en prak het met een vork. Mix het tot een stevig mengsel, maar prak het niet helemaal fijn.


  3. Snipper de rode ui en schep deze door de kikkererwtensalade.


  4. Beleg de volkoren wraps met verse spinazie en verdeel hier de kikkererwtensalade overheen.


  5. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en leg ze er bovenop. Maak het af met wat pijnboompitjes en eventueel wat peper en zout.


  6. Rol de wraps op en snijd ze doormidden. Eet de wraps meteen of pak ze in als lunch voor op werk, school of voor onderweg.