Vegan pasta pesto

Een heerlijke romige vegan pasta pesto gemaakt met avocado pesto, gegrilde courgette en doperwten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Rooster de cashewnoten en pijnboompitten kort in een pan totdat ze bruin zijn. Kook de pasta volgens de verpakking.

 Maak ondertussen de avocado pesto: mix in een keukenmachine de avocado, knoflook, basilicum, cashewnoten, pijnboompitten, edelgistvlokken en citroensap tot een romige pesto. Breng deze op smaak met peper en zout.

 Snijd de courgette in plakken en gril deze in een grillpan totdat ze mooie strepen hebben. Als de pasta gaar is, giet deze af en mix de pesto erdoorheen. Zet even terug op laag vuur en voeg dan de doperwten toe, roer ze door de pasta totdat de doperwten ontdooid zijn.

 Serveer de pasta met de gegrilde courgette en maak eventueel af met pijnboompitten, cherrytomaten en rucola.

 Tip: heb je geen grillpan? Je kunt de courgette ook in de oven roosteren. Meng de courgette plakken dan met een beetje olijfolie en doe ze voor 20 minuten op 200 graden in de oven.

26 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.