Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan pasta pesto

Een heerlijke romige vegan pasta pesto gemaakt met avocado pesto, gegrilde courgette en doperwten

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Rooster de cashewnoten en pijnboompitten kort in een pan totdat ze bruin zijn. Kook de pasta volgens de verpakking.

 Maak ondertussen de avocado pesto: mix in een keukenmachine de avocado, knoflook, basilicum, cashewnoten, pijnboompitten, edelgistvlokken en citroensap tot een romige pesto. Breng deze op smaak met peper en zout.

 Snijd de courgette in plakken en gril deze in een grillpan totdat ze mooie strepen hebben. Als de pasta gaar is, giet deze af en mix de pesto erdoorheen. Zet even terug op laag vuur en voeg dan de doperwten toe, roer ze door de pasta totdat de doperwten ontdooid zijn.

 Serveer de pasta met de gegrilde courgette en maak eventueel af met pijnboompitten, cherrytomaten en rucola.

 Tip: heb je geen grillpan? Je kunt de courgette ook in de oven roosteren. Meng de courgette plakken dan met een beetje olijfolie en doe ze voor 20 minuten op 200 graden in de oven.

vegan pasta pesto

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×