Vegan pizza

Een Mediterraanse pizza, helemaal plantaardig, met onder andere paprika, artisjok, spinazie en cashewmozzarella

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak het pizzadeeg volgens de verpakking of het zelfgemaakte recept. Snijd de puntpaprika in reepjes, de rode ui in halve ringen en de cherrytomaten door de helft. Snijd ook plakjes van de cashewmozzarella. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de pizzabodem op.

 Verdeel de tomatenpassata over de bodems en bestrooi deze met italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Verdeel dan de rode ui over de bodems, daarna de cashewmozzarella, puntpaprika, artisjokken, cherrytomaten en spinazie. Bak de pizza 12 minuten in de oven.

 Tip: gebruik voor de vegan mozzarella bijvoorbeeld cashewmozzarella, te koop bij Ekoplaza

10 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!