Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan pizza

Een Mediterraanse pizza, helemaal plantaardig, met onder andere paprika, artisjok, spinazie en cashewmozzarella

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak het pizzadeeg volgens de verpakking of het zelfgemaakte recept. Snijd de puntpaprika in reepjes, de rode ui in halve ringen en de cherrytomaten door de helft. Snijd ook plakjes van de cashewmozzarella. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de pizzabodem op.

 Verdeel de tomatenpassata over de bodems en bestrooi deze met italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Verdeel dan de rode ui over de bodems, daarna de cashewmozzarella, puntpaprika, artisjokken, cherrytomaten en spinazie. Bak de pizza 12 minuten in de oven.

 Tip: gebruik voor de vegan mozzarella bijvoorbeeld cashewmozzarella, te koop bij Ekoplaza

vegan pizza

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×