Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan pizza

Een Mediterraanse pizza, helemaal plantaardig, met onder andere paprika, artisjok, spinazie en cashewmozzarella

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak het pizzadeeg volgens de verpakking of het zelfgemaakte recept. Snijd de puntpaprika in reepjes, de rode ui in halve ringen en de cherrytomaten door de helft. Snijd ook plakjes van de cashewmozzarella. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de pizzabodem op.

 Verdeel de tomatenpassata over de bodems en bestrooi deze met italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Verdeel dan de rode ui over de bodems, daarna de cashewmozzarella, puntpaprika, artisjokken, cherrytomaten en spinazie. Bak de pizza 12 minuten in de oven.

 Tip: gebruik voor de vegan mozzarella bijvoorbeeld cashewmozzarella, te koop bij Ekoplaza

vegan pizza

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×