Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarische cannelloni

Vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus

Ingrediënten
  • 12 vellen verse lasagne vellen
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 125 gr champignons
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr geraspte mozzarella kaas
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout
Materialen
  • Grote ovenschaal of 2 middelgrote

Bereiding
Snijd de paprika, courgette en champignons klein. Verhit een beetje olie in een pan en bak deze groenten hier in. Laat 10 minuten op laag vuur bakken. Neem een andere pan en verhit hier ook een beetje olie in en voeg het fijngesnipperde uitje en knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en vervolgens ook de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper, zout en italiaanse kruiden. Laat de saus za. 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

Verwarm de oven op 200 graden. Giet de gebakken groenten eventueel af mocht er veel vocht zijn vrijgekomen en doe in een kom en laat iets afkoelen. Kook de lasagnebladen in een pan met water 1 minuut en laat uitlekken op de bijvoorbeeld de rand van een vergiet of kom. Zorg dat ze niet aan elkaar plakken. Gebruik je harde bladen, kook deze dan net zo lang tot ze zacht genoeg zijn om te rollen. Voeg de ricotta, ei, peper, zout en de helft van de geraspte mozzarella toe aan de groenten en schep er door heen. Neem een voorgekookt lasagnevel en leg met de korte zijde naar je toe. Verdeel een beetje van de vulling aan het begin van het vel en rol voorzichtig op. Duw niet te hard anders komt het er aan de zijkanten uit. Herhaal dit met alle bladen en vulling. Doe ongeveer een kwart van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg hier de cannelloni rolletjes in. Gebruik eventueel 2 ovenschalen. Verdeel de rest van de saus er over. Bestrooi met de overgebleven helft van de kaas en zet 25 minuten in de oven.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (35 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×