Vegetarische cannelloni

Vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Snijd de paprika, courgette en champignons klein. Verhit een beetje olie in een pan en bak deze groenten hier in. Laat 10 minuten op laag vuur bakken. Neem een andere pan en verhit hier ook een beetje olie in en voeg het fijngesnipperde uitje en knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en vervolgens ook de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper, zout en italiaanse kruiden. Laat de saus za. 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

 Verwarm de oven op 200 graden. Giet de gebakken groenten eventueel af mocht er veel vocht zijn vrijgekomen en doe in een kom en laat iets afkoelen. Kook de lasagnebladen in een pan met water 1 minuut en laat uitlekken op de bijvoorbeeld de rand van een vergiet of kom. Zorg dat ze niet aan elkaar plakken. Gebruik je harde bladen, kook deze dan net zo lang tot ze zacht genoeg zijn om te rollen. Voeg de ricotta, ei, peper, zout en de helft van de geraspte mozzarella toe aan de groenten en schep er door heen. Neem een voorgekookt lasagnevel en leg met de korte zijde naar je toe. Verdeel een beetje van de vulling aan het begin van het vel en rol voorzichtig op. Duw niet te hard anders komt het er aan de zijkanten uit. Herhaal dit met alle bladen en vulling. Doe ongeveer een kwart van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg hier de cannelloni rolletjes in. Gebruik eventueel 2 ovenschalen. Verdeel de rest van de saus er over. Bestrooi met de overgebleven helft van de kaas en zet 25 minuten in de oven.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

89 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.