Wellington met gehakt

Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige vulling van (vega) gehakt, groenten en walnoten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie.

Snijd de wortels en champignons in kleine stukjes. Bak even mee in de pan met de ui en knoflook.

Doe het rauwe gehakt in een kom. Voeg de gebakken groenten toe uit de pan.

Hak de walnoten en de peterselie fijn en voeg samen met de tijm, peper, zout en paneermeel toe. Klop het ei en voeg de helft van het ei toe en meng tot één geheel.

Vouw het bladerdeeg open op een bakplaat met bakpapier. Als je losse velletjes bladerdeeg gebruikt dan plak en duw je ze aan elkaar.

Verdeel het gehaktmengsel over het midden van het bladerdeeg in een langwerpige vorm.

Vouw eerst de zijkanten naar binnen en vouw daarna de rol dicht. Leg hem met de naad naar onder op het bakpapier.

Bestrijk de bovenzijde met de rest van het ei. Bak de wellington met gehakt ca. 30 – 35 min in de oven gaar en goudbruin.

Lekker met een salade, aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

Tip: voor dit recept gebruikte ik ‘rauw’ vegetarisch gehakt zoals van Garden Gourmet of Naturli.

36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!