Wellington met gehakt
Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige vulling van (vega) gehakt, groenten en walnoten.
40 M + 35 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 rol vers bladerdeeg ( of 8 plakjes deeg uit de vriezer )
-
400 gr rauw gehakt ( of rauw vega gehakt )
-
1 klein uitje
-
1 teen knoflook
-
100 gr wortel
-
250 gr champignons
-
2 handjes walnoten
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
1 ei
-
2 eetlepels paneermeel
-
Snuf peper en zout
-
verse peterselie
Materiaal
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie.
-
Snijd de wortels en champignons in kleine stukjes. Bak even mee in de pan met de ui en knoflook.
-
Doe het rauwe gehakt in een kom. Voeg de gebakken groenten toe uit de pan.
-
Hak de walnoten en de peterselie fijn en voeg samen met de tijm, peper, zout en paneermeel toe.āÆKlop het ei en voeg de helft van het ei toe en meng tot Ć©Ć©n geheel.
-
Vouw het bladerdeeg open op een bakplaat met bakpapier. Als je losse velletjes bladerdeeg gebruikt dan plak en duw je ze aan elkaar.
-
Verdeel het gehaktmengsel over het midden van het bladerdeeg in een langwerpige vorm.
-
Vouw eerst de zijkanten naar binnen en vouw daarna de rol dicht. Leg hem met de naad naar onder op het bakpapier.
-
Bestrijk de bovenzijde met de rest van het ei. Bak de wellington met gehakt ca. 30 – 35 min in de oven gaar en goudbruin.
-
Lekker met een salade, aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.
-
Tip: voor dit recept gebruikte ik ārauwā vegetarisch gehakt zoals van Garden Gourmet of Naturli.
Heeft het gesmaakt?
81 stemmen
Ook lekker