Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Witlofschuitjes met appel en spek

Heerlijke appetizer; witlof met zoete appel, hazelnoten en geitenkaas in combinatie met zoute spekjes
Ingrediënten
8 mooie blaadjes witlof
2 eetl hazelnoten
3 eetl rozijnen
1 appel
50 gr gebakken spekreepjes
½ citroen
1 eetl olijfolie
50 gr zachte geitenkaas
Zwarte peper
½ eetl honing
 
Bereiding
Schil de appel, snijd in stukjes en besprenkel met een beetje citroensap. Schep de rozijnen en hazelnoten er door. Voeg een klein scheutje olijfolie en honing toe en breng op smaak met een beetje zwarte peper. Leg de blaadjes witlof op een schaal en vul ze met het mengsel. Verdeel de gebakken spekjes en stukjes geitenkaas er over. Leg ze bijvoorbeeld in een cirkel op een bord en leg een halve citroen in het midden.
Beoordeling (57 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes