Gezonde wrap rolletjes met hummus

Deze vegan tortilla rolletjes, gemaakt van volkoren wraps zijn gevuld met hummus, geroosterde aubergine en paprika. Een gezond en lekker hapje of tussendoortje

Hapjes en snacks 25 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd dunne plakken van de aubergine. Smeer deze plakken in met een beetje olie en grill de plakken aan beide kanten tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Snijd de geroosterde paprika in dunne reepjes. Rooster de pijnboompitjes tot deze goudbruin zijn.

  2. Neem een volkoren wrap en besmeer met een eetlepel hummus. Leg hierover de geroosterde aubergine en verdeel ook wat reepjes paprika er overheen. Laat aan de bovenkant een rand vrij, zodat de wrap goed dicht geplakt kan worden. Strooi een theelepel pijnboompitjes over de wrap en verdeel een paar blaadjes rucola er overheen.

  3. Begin vanuit onder de wrap strak te rollen en plak het bovenste stukje dicht met eventueel een beetje extra hummus. Snijd vervolgens de wrap in plakjes en herhaal hetzelfde met de overige ingrediënten.

  4. Tip: verpak de wrap in een beetje folie en leg een half uurtje in de koelkast, zodat de wrap makkelijker in plakjes te snijden is.

Heeft het gesmaakt?
48 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.