Ga naar de inhoud
Zalmcocktail met avocado

Zalmcocktail met avocado

Een heerlijk voorgerecht met zalm, avocado en komkommer en bovendien lactosevrij en koolhydraatarm.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr zalm uit blik
  • 2 handen rucola
  • 1/2 avocado
  • Sap van ½ citroen
  • snuf zout & peper
  • 2 eetlepels haver fraiche
  • 40 gr komkommer
  • 1 handje verse peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verdeel de rucola over 2 glaasjes. Scheur de rucola indien nodig iets kleiner zodat deze makkelijk te eten is.


  2. Giet het blikje zalm af en verwijder de graad.


  3. Prak de avocado met de zalm, citroensap, snuf zout en peper en de haverfraiche.


  4. Verdeel dit mengsel over de rucola.


  5. Snijd de komkommer in blokjes en verdeel erover heen.


  6. Maak af met een snuf peper, zout en verse peterselie.