Zalmrolletjes met komkommer

Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materiaal

Bereiding

Roer de roomkaas los in een kommetje. Rasp de citroen en pers deze uit. Voeg het sap en de rasp toe aan de roomkaas.

Hak de bieslook en walnoten fijn en roer ook door de roomkaas en breng op smaak met een snuf peper en zout.

Snijd de komkommer in lange linten met een mandoline of kaasschaaf.

Snijd de zalm zo breed als de komkommerlinten.

Neem een strook komkommer en verdeel plakjes zalm over. Draai om zodat de zalm aan de onderkant zit en bestrijk de bovenzijde van strook komkommer met wat van het roomkaasmengsel.

Rol vervolgens voorzichtig op en druk de uiteinden goed aan. Steek eventueel wat sprietjes bieslook in het midden.

Tip: bewaar de zalmrolletjes in de koelkast voor maximaal 1 dag. Vervang de walnoten ook eens door geroosterde pijnboompitten.

18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!