![Zalmrolletjes met komkommer](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2022/01/zalmrolletjes.jpg)
Zalmrolletjes met komkommer
Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.
20 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
200 gr gerookte zalm ( bijv. sandwich plakken )
-
1 komkommer
-
400 gr roomkaas
-
1 handje walnoten
-
Verse bieslook
-
1 citroen
-
Snuf peper en zout
Materiaal
-
Mandoline of kaasschaaf
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Roer de roomkaas los in een kommetje. Rasp de citroen en pers deze uit. Voeg het sap en de rasp toe aan de roomkaas.
-
Hak de bieslook en walnoten fijn en roer ook door de roomkaas en breng op smaak met een snuf peper en zout.
-
Snijd de komkommer in lange linten met een mandoline of kaasschaaf.
-
Snijd de zalm zo breed als de komkommerlinten.
-
Neem een strook komkommer en verdeel plakjes zalm over. Draai om zodat de zalm aan de onderkant zit en bestrijk de bovenzijde van strook komkommer met wat van het roomkaasmengsel.
-
Rol vervolgens voorzichtig op en druk de uiteinden goed aan. Steek eventueel wat sprietjes bieslook in het midden.
-
Tip: bewaar de zalmrolletjes in de koelkast voor maximaal 1 dag. Vervang de walnoten ook eens door geroosterde pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
109 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere High tea recepten