
Zalmrolletjes met komkommer
Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.
20 M
Ingrediƫnten: Zalmrolletjes komkommer
Voor stuks
-
200 gr gerookte zalm ( bijv. sandwich plakken )
-
1 komkommer
-
400 gr roomkaas
-
1 handje walnoten
-
Verse bieslook
-
1 citroen
-
Snuf peper en zout
Materiaal
-
Mandoline of kaasschaaf
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Zalmrolletjes komkommer
-
Roer de roomkaas los in een kommetje. Rasp de citroen en pers deze uit. Voeg het sap en de rasp toe aan de roomkaas.
-
Hak de bieslook en walnoten fijn en roer ook door de roomkaas en breng op smaak met een snuf peper en zout.
-
Snijd de komkommer in lange linten met een mandoline of kaasschaaf.
-
Snijd de zalm zo breed als de komkommerlinten.
-
Neem een strook komkommer en verdeel plakjes zalm over. Draai om zodat de zalm aan de onderkant zit en bestrijk de bovenzijde van strook komkommer met wat van het roomkaasmengsel.
-
Rol vervolgens voorzichtig op en druk de uiteinden goed aan. Steek eventueel wat sprietjes bieslook in het midden.
-
Tip: bewaar de zalmrolletjes in de koelkast voor maximaal 1 dag.āÆVervang de walnoten ook eens door geroosterde pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
110 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 144
- vet 12 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 3 gr
- w.v. suikers 2 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 6 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker