Zoete aardappel nacho’s met chicken melt

Nacho’s met een twist, namelijk van zoete aardappel met kip en gesmolten kaas.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: schotel
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappels en snijd ze vervolgens met behulp van een kaasschaaf in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de beklede bakplaat en bestrooi met wat paprikapoeder en cayennepoeder. Zet de bakplaat 5 minuten in de oven. Haal hem er dan weer uit, draai de plakjes zoete aardappel om en zet hem nog eens 5 minuten in de oven. Serveer met wat knoflooksaus.

 Haal de bakplaat er dan nog een keer uit en verdeel de pulled chicken en de cheddar kaas over de nacho’s. Zet de bakplaat nog een paar minuutjes terug in de oven totdat de kaas is gesmolten. Leg het vel bakpapier met de nacho’s erop in zijn geheel voorzichtig op een serveerplankje.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.