Zoete aardappelpuree

Makkelijk basisrecept voor smeuïge zoete aardappelpuree, dit bijgerecht is lekker bij zowel vlees, vis of vega gerechten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd de zoete aardappels in gelijke stukken.

 Verwarm een pan met water en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel toe en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.

 Giet ze daarna af en doe ze terug in de pan. Stamp fijn met een stamper.

 Voeg de boter en melk beetje bij beetje toe tot de zoete aardappelpuree lekker smeuïg is geworden. Breng hem op smaak met een snufje tijm, peper en zout.

181 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!