Ga naar de inhoud
Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Makkelijk basisrecept voor smeuïge zoete aardappelpuree, dit bijgerecht is lekker bij zowel vlees, vis of vega gerechten

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr zoete aardappel ( geschild )
  • 125 ml warme melk
  • 40 gr boter
  • snuf tijm
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de zoete aardappels in gelijke stukken.


  2. Verwarm een pan met water en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel toe en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.


    zoete aardappelpuree www.leukerecepten.nl zoete aardappelpuree www.leukerecepten.nl
  3. Giet ze daarna af en doe ze terug in de pan. Stamp fijn met een stamper.


  4. Voeg de boter en melk beetje bij beetje toe tot de zoete aardappelpuree lekker smeuïg is geworden. Breng hem op smaak met een snufje tijm, peper en zout.