Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappelpuree

Makkelijk basisrecept voor smeuïge zoete aardappelpuree, dit bijgerecht is lekker bij zowel vlees, vis of vega gerechten

Ingrediënten

Bereiding

 Snijd de zoete aardappels in gelijke stukken.

 Verwarm een pan met water en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel toe en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.

 Giet ze daarna af en doe ze terug in de pan. Stamp fijn met een stamper.

 Voeg de boter en melk beetje bij beetje toe tot de zoete aardappelpuree lekker smeuïg is geworden. Breng hem op smaak met een snufje tijm, peper en zout.

zoete-aardappelpuree

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×