
Zoete aardappelpuree
Makkelijk basisrecept voor smeuïge zoete aardappelpuree, dit bijgerecht is lekker bij zowel vlees, vis of vega gerechten
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
500 gr zoete aardappel ( geschild )
-
125 ml warme melk
-
40 gr boter
-
snuf tijm
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de zoete aardappels in gelijke stukken.
-
Verwarm een pan met water en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel toe en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
-
Giet ze daarna af en doe ze terug in de pan. Stamp fijn met een stamper.
-
Voeg de boter en melk beetje bij beetje toe tot de zoete aardappelpuree lekker smeuïg is geworden. Breng hem op smaak met een snufje tijm, peper en zout.
-
Bekijk ook mijn standaard recept voor aardappelpuree.
Heeft het gesmaakt?
279 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 270
- vet 10 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 40 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 5 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.3 gr
Ook lekker