Ga naar de inhoud
10 x budgetrecepten

10 x budgetrecepten

Goedkope recepten die nog steeds lekker zijn. Daar gaan we voor nu de prijzen van ingrediënten behoorlijk zijn gestegen. We zetten de 10 lekkerste budgetrecepten voor je bij elkaar.

9 augustus 2022

charlottemachelessen

In deze blog vind je 10 budgetrecepten die je al maakt voor minder dan €3,- per persoon. Inclusief tips om nog goedkoper uit te zijn.

Goedkope maaltijden

Jij hebt het vast ook gemerkt in je portemonnee. De prijzen van eten zijn behoorlijk gestegen. Hoe kun je nu goedkope recepten maken? Wij hebben een aantal budgetrecepten voor je geselecteerd die niet meer dan €3,- per persoon kosten. Bij de goedkope gerechten geven we ook tips waar je op kunt letten voor koken met een budget. In deze blog hebben we alle tips voor goedkoop boodschappen doen bij elkaar gezet. Goedkoop eten gaat echt wel samen met smaakvol en makkelijk. Bekijk hier alle budgetrecepten.

10 x budgetrecepten

Tomatenrijst met kip

#1 Tomatenrijst met kip

Dit makkelijke recept is ideaal als je wat minder budget hebt. Vanaf €1,97 p.p. kook je deze kruidige rijst met kip en witte kaas. Lekker koken hoeft niet duur te zijn.

Stamppot van wortel

#2 Wortelstamppot

Maak zelf deze heerlijke winterse stamppot van aardappels en wortel met een snufje kerrie.

pastaschotel Hawaï

#3 Pastaschotel Hawaï

Een pizza Hawaï met ananas en ham kennen we allemaal, maar wist je dat je deze ingrediënten ook heerlijk kunt verwerken in een ovenschotel? Vanaf €2,40 per persoon maak je dit eenvoudige recept.

Gepofte zoete aardappel met zuurkool

#4 Gepofte zoete aardappel met zuurkool

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

Noedel salade met tofu

#5 Noedel salade met tofu

Deze koude noedel salade is een makkelijke vegetarische maaltijd met veel groenten en in ketjap gemarineerde tofu. Vanaf €1,47 per persoon maak je dit heerlijke én makkelijke recept al klaar.

Vegetarische tortellini ovenschotel

#6 Vegetarische tortellini ovenschotel

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel vol met groenten, een beetje pittig en met romige gesmolten mozzarella. En dat allemaal vanaf €2,64,- per persoon. Lekker toch?

#7 Chili sin carne

De heerlijke vegetarische variant op de chili con carne. Een lekker Mexicaans gerecht zonder vlees maar met lekker veel groenten in een kruidige saus. Je maakt hem al vanaf €1,70 per persoon.

vegan tray bake

#8 Vegan tray bake met kikkererwten

Een goed gekruide traybake die je met weinig voorbereiding snel in de oven zet waar de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

#9 Visstoof met paprika

Een smaakvolle visstoof met lekker veel groenten in een tomatensaus zodat de vis lekker zacht wordt. Vanaf €1,77 per persoon maak je deze makkelijke maaltijd.

#10 Hartige broodschotel

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.