Ga naar de inhoud
Visstoof met paprika

Visstoof met paprika

Een smaakvolle visstoof met lekker veel groenten in een tomatensaus zodat de vis lekker zacht wordt. Vanaf €1,77 per persoon maak je deze makkelijke maaltijd.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • 400 gr koolvis ( ontdooid )
  • 200 ml (vis)bouillon
  • 1 blik tomatenblokjes ( à 400 ml )
  • 300 gr Snelkookrijst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • olijfolie ( om in te bakken )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een grote pan met een eetlepel olijfolie.


  2. Snijd de paprika en courgette in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan.


  3. Blus de groenten af met de bouillon en voeg de tomatenblokjes toe.


  4. Breng op smaak met wat paprikapoeder en eventueel nog een snufje peper en/of zout.


  5. Snijd de vis in stukken en leg deze ca. 10 min in de saus. Draai ze na 5 min een keer om en laat ook de andere kant gaar worden.


  6. Kook ondertussen de rijst gaar.


  7. Serveer de rijst met de visstoof.


  8. Tip: Gewone rijst is net iets goedkoper dan snelkookrijst, maar heeft iets meer kooktijd. Start dan eerst met het bereiden van de rijst en volg daarna de rest van het recept.