10 x lekkere recepten voor februari

In de maand februari maken we nog steeds heerlijke winterse seizoensrecepten. Bekijk de top 10 en doe inspiratie op voor het avondmaal.

Februari is een geweldige tijd om te genieten van stevige wintergerechten. Als je op zoek bent naar heerlijke recepten om deze maand te maken, zoek dan niet verder. Hier zijn 10 gemakkelijk te maken recepten die je warm en tevreden houden tijdens de koude wintermaanden.

Winterse recepten voor februari

Op zoek naar inspiratie voor op je weekmenu de komende tijd? Deze maand zijn o.a. spruitjes, boerenkool, pompoen, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, prei, rode biet, wortel, rode kool, veldsla, witlof in het seizoen. Deze vind je ook volop terug in onze lijst. Of je nu op zoek bent naar iets hartigs zoals spruitjes met spek of iets zoets als kaiserschmarrn, je vindt het allemaal in deze nieuwe top 10 van de maand februari. Dus, waar wacht je nog op? Begin met koken. Geniet van je wintermaaltijden.

10 x de lekkerste recepten van februari

#1 Kaiserschmarrn
  • Nagerecht
  • 45 min
  • 5 stuks
  • **

Het bekende wintersport gerecht van zoete luchtige stukjes pannenkoek, deze keer met warme kersen

#2 Spruitjes roerbak met spek
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere gewokte spruitjes uit de pan met spekjes, appel en gember die een fantastische smaak combinatie zijn.

#3 Hartige groentetaart met pastinaak
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze quiche is helemaal vegetarisch en bevat lekker veel groenten zoals pompoen, courgette en pastinaak

#4 Witlof schotel met ham en kaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min bereiding + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Witlof rolletjes met ham en gegratineerde kaas uit de oven op een laagje romige aardappelpuree met bieslook

#5 Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden. Rode kool koken doe je zo.

#6 Stroganoff met balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 4 personen
  • **

Gehaktballetjes in een romige stroganoffsaus met paprika en champignons

#7 Gezonde carrot cake
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 9 stukjes
  • **

Een heerlijk worteltaartje in een gezonder jasje, met een lekkere frisse topping van Griekse yoghurt

#8 Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

#9 Stamppot met prei met brie
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke preistamppot met gebakken spekjes en bovenop licht gesmolten brie met walnoten

#10 Pasta met paddenstoelen en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel