10 x pompoen recepten

In de herfst krijgen wij maar geen genoeg van pompoen. Daarom zetten wij de 10 lekkerste recepten met pompoen voor je bij elkaar.

Een van de lekkerste dingen aan de herfst is dat de pompoenen net geoogst zijn. Pompoenen kun je de gehele herfst en winter eten, want ze blijven lang houdbaar. Echter worden de schil en sommige pompoenen wel steeds harder tegen het einde van de herfst. Je kunt de pompoenen dan nog steeds eten en de schil ook. Het snijden wordt echter wel steeds lastiger. Afhankelijk van welke pompoen en waar je de pompoen voor gaat gebruiken, zetten wij een aantal tips voor je op een rijtje. Je kunt deze lezen in de blog 'hoe snijd je een pompoen?'.

De meest voorkomende pompoensoorten

De flespompoen wordt het meest gebruikt. Deze pompoen is het hele jaar rond verkrijgbaar en is het meest makkelijk om te snijden. Naast de flespompoen heb je ook de wat meer rondere pompoenen zoals de oranje ‘gewone’ pompoen die veel wordt gebruikt voor Halloween decoratie, maar je zeker kunt eten. Deze is een beetje subtieler van smaak, dus combineer hem vooral met wat andere ingrediënten om de smaak te versterken. Daarnaast heb je nog twee Japanse pompoensoorten die je in Nederland veel kunt kopen zoals de oranje Hokkaido en de groene Kabocha pompoen die een geel/oranje binnenkant heeft.

Met de pompoen kun je eindeloos variëren. Hieronder zetten we 10 heerlijke pompoenrecepten voor je onder elkaar. Geniet ervan. 

10 x pompoenrecepten

#1 Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Geniet extra van de herfst met dit heerlijke basisrecept voor verse pompoensoep die eenvoudig en snel te maken is

#2 Plaatpizza met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

#3 Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

#4 Krokante pompoen uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Deze plakjes pompoen uit de oven met een krokant laagje met Parmezaanse kaas is lekker als snack of bijgerechtje

#5 Pompoen lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke herfstige lasagne met laagjes geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

#6 Pompoen hummus
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke romige gezonde hummus van geroosterde pompoen en kikkererwten, lekker bij de borrel of op brood of een cracker bij de lunch

#7 Pumpkin pie (pompoentaart)
  • Bakrecept
  • 20 min + 45 min + 1 uur afkoeltijd
  • 8 personen
  • **

Een heerlijke pumpkin pie gemaakt met een heerlijke vulling van pompoen die bovendien ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is

#8 Pittige pompoenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • **

Stoofschotel met blokjes pompoen, champignons en een lekkere pittige touch van harissa.

#9 Quiche met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

#10 Pompoenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • **

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Vind je dit leuk?
5 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel