Budgetrecepten

Budgetrecepten

Goedkope én lekkere recepten gemaakt met ingrediënten die voor een klein prijsje te koop zijn. De recepten zijn maximaal €3,- p.p. en bevatten voedzame en makkelijke ingredienten en zijn bovendien heerlijk van smaak. Zo zet je makkelijk en betaalbaar een heerlijke maaltijd op tafel!

Gezonde groentekoekjes (fritters)
  • Bijgerecht
  • 25 min bereidingstijd
  • 9 fritters
  • *

Een extra portie groenten binnenkrijgen? Geen probleem! Met deze fritters gevuld met wortel en courgette zit je altijd goed.

Zuurkoolkoekjes
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Lekkere licht krokant gebakken hartige koekjes van aardappel en zuurkool. Ook heerlijk als winters bijgerecht.

Pasta met gehakt en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke pasta pesto met gehakt, spinazie en tomaat. Lekker met mozzarella en pijnboompitjes. Super eenvoudig en snel te bereiden.

Romige pasta met prei
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.

Rode kool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse ovenschotel met laagjes gekruid gehakt, rode kool met appel en smeuïge aardappelpuree uit de oven.

Vissticks van de bakplaat met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 17 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Een super makkelijk traybake recept met vissticks, verschillende groenten en aardappels dat je snel in de oven schuift.

Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden. Rode kool koken doe je zo.

Romige tagliatelle met kruidige kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Snelle tagliatelle met maar 5 ingrediënten. Romig, heerlijk gekruid en met kip en roerbakgroenten. Gemakkelijk een lekker gerecht op tafel.

Gehaktballetjes uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus met een italiaanse twist van mozzarella en basilicum uit de oven, lekker bij de pasta of wat brood.

Ovenschotel met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel met boontjes en gehakt, onder een laagje gegratineerde aardappeltjes. In 25 minuutjes heb je dit ovengerecht al in de oven staan. Met een aantal eenvoudige ingrediënten is dit een goed budgetrecept.

Gevulde paprika met bulgur en linzen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Een lekkere en gezonde avondmaaltijd hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze gevulde paprika’s zijn erg eenvoudig, maar vol van smaak en lekker kruidig.

Vegan taco recept met salsa en guacamole
  • Hoofdgerecht
  • 25 min bereidingstijd + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ook de bekendste gerechten uit de Mexicaanse keuken zijn makkelijk te veganizen. Wat dacht je van deze vegan taco’s met guacamole? Lekker, simpel én voedzaam.

Pasta met geroosterde pompoen 
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk bordje pasta met blokjes geroosterde pompoen in een romige pompoensaus met walnoten en salie.

Preischotel uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel met gehakt en prei onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde kaas.

Bloemkool met kerrie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel met gehakt, aardappel en bloemkool in een kerriesaus gegratineerd uit de oven.

Gevulde zoete aardappels met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min voorbereiding + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere en voedzame gevulde zoete aardappels uit de oven met ei, paprika en avocado. Ideaal als avondmaal of als stevige lunch.

Gebakken tempeh salade met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Thaise noedelsalade met mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.

Pasta met courgette en citroen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse pasta met courgette en een fris vleugje van citroen. Lekker met de krokante topping van geroosterde panko en basilicum.

Voedzame quinoa burgers
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd + 15 min rusttijd
  • 4 burgers
  • *

Zin in een stevige burger? Probeer dan eens deze quinoa zwarte bonen burgers! Helemaal plantaardig, glutenvrij en boordevol eiwitten en vezels. Het lekkerst op een broodje!

Shakshuka met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 6 personen
  • *

Een heerlijke vegetarische schotel met eieren die je in de saus laat garen. Lekker veel groenten en een midden Oosterse touch.

Vegan tray bake met kikkererwten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min
  • 2 personen
  • *

Een goed gekruide traybake die je met weinig voorbereiding snel in de oven zet waar de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Tomatenrijst met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke recept is ideaal als je wat minder budget hebt. Vanaf €1,97 p.p. kook je deze kruidige rijst met kip en witte kaas. Lekker koken hoeft niet duur te zijn.

Roerbak met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Dit kruidige eenpansgerecht is ideaal voor koken op de camping. Met maar 1 pan en slechts 6 smaakvolle ingrediënten zet je snel een heerlijk gerecht op tafel.