10 x lekkere recepten voor de maand februari

Nieuw in februari: 10 verrukkelijke recepten om de maand op smaakvolle wijze door te komen. Ontdek seizoensgebonden ingrediënten en laat je inspireren voor heerlijke gerechten die je hart verwarmen tijdens de koude dagen.

Februari, de tweede maand van het jaar, brengt nog steeds koude dagen met zich mee in Nederland. Maar we kijken al reikhalzend uit naar de lente die we in de verte al kunnen zien. In februari willen we genieten van hartverwarmende gerechten en genieten van seizoensgebonden ingrediënten.

Terwijl de dagen alweer steeds langer worden, hebben we nog steeds behoefte aan comfort food en gezelligheid in huis. Daarom hebben we 10 heerlijke recepten verzameld om van februari een smaakvolle maand te maken.

Groenten en fruit in het seizoen in februari

Deze maand draait het om seizoensgebonden groenten en fruit. Denk aan knapperige boerenkool en paksoi, sappige peren, zoete sinaasappels en frisse citroenen. En laten we de veelzijdige pompoen, aardappelen en witlof niet vergeten. Deze ingrediënten vormen de basis voor verrukkelijke gerechten die je hart verwarmen op een koude winterdag.

Heb je bijvoorbeeld al eens paksoi stamppot met krokant gebakken tempeh gemaakt? Of maak een heerlijk gerecht met witlof uit onze top 10 beste witlofrecepten. Bekijk ook zeker de winter groente- en fruitkalender voor meer inspiratie. Dus, bereid je voor om van februari een verrukkelijke maand te maken. Welke recepten ga jij dit keer uitproberen?

10 x de lekkerste recepten voor februari

#1 Zalm met sinaasappel uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Wist je dat zalm heerlijk smaakt in combinatie met sinaasappel, probeer het in dit makkelijke recept uit de oven

#2 Boeuf bourguignon
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept voor deze klassieke Franse stoofschotel met rundvlees, champignons en aardappels gestoofd in o.a. rode wijn.

#3 Champignonsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte gebonden champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

#4 Ziti al forno met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze Italiaanse pastaschotel met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en lekker veel mozzarella is ultiem genieten.

#5 Havermoutpap met gebakken appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een romige havermoutpap met gebakken appel en pecannoten… Van dit recept krijg je toch meteen een herfstgevoel? Makkelijk om te maken, glutenvrij, plantaardig en zo onwijs lekker! En dan hebben we het nog niet gehad over de geur in huis…

#6 Zuurkoolquiche
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Wil je eens iets anders op tafel zetten met zuurkool, maak dan deze heerlijke hartige taart met zuurkool, rookworst en een vleugje kerrie

#7 Wortelstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Maak zelf deze heerlijke winterse stamppot van aardappels en wortel met een snufje kerrie.

#8 Romige pasta met prei
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.

#9 Hollandse traybake met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

In 10 minuten doe je alle voorbereidingen voor deze makkelijke traybake met aardappels, bloemkool en wortel. Lekker met een frisse yoghurtdip met munt.

#10 Perencake met kaneel
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • *

Deze heerlijke perencake is perfect voor elke gelegenheid. Met een vleugje kaneel en stukjes krokante pecannoten zal hij zeker in de smaak vallen.

Vind je dit leuk?
14 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel