10 x lekkere recepten voor de maand maart

Het is maart en dat betekent dat de lente er weer aankomt! Ontdek daarom 10 heerlijke recepten die je met de seizoensproducten van maart kunt maken, van bietencrumble tot knolselderijsoep.

Met de komst van maart breekt ook de tijd aan voor frisse gerechten die passen bij het opkomende lenteweer. Denk aan een preipannetje met zalm, een quiche met paprika en champignons en wat dacht je van een verrukkelijke boterkoek met appel als traktatie voor bij de koffie?

Groenten en fruit in het seizoen in maart

Het is lekkerder, duurzamer en voordeliger om seizoensgroenten en -fruit te eten. In maart zijn dat bijvoorbeeld paddenstoelen, pastinaak en peer. Deze seizoensgebonden ingrediënten vormen de basis voor smaakvolle en voedzame gerechten. Ook kun je verschillende bakrecepten mee maken, zoals boterkoek met appel en een verrassend lekkere bietencrumble. Heb jij wel eens een bakrecept met groente gemaakt?

Kortom, met deze 10 recepten voor maart heb je alle inspiratie die je nodig hebt om de smaken van het nieuwe seizoen te proeven. Kijk voor alle seizoensgroenten en -fruit voor de maand maart in de lente groente- en fruitkalender.

10 x de lekkerste recepten voor maart

#1 Preipannetje met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk pannetje met een romig mengsel met prei en champignons met daarin stukjes zalmfilets gegaard

#2 Boterkoek met appel
  • Bakrecept
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Geef de Oud-Hollandse boterkoek een heerlijke en leuke twist van appel en een vleugje kaneel, echt een plaatje om te serveren en makkelijk om te maken

#3 Quiche met paprika en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

#4 Bietencrumble
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Maak eens een lekker dessert met groentes. De rode biet is heerlijk samen met appel, walnoten, gember en de zoete crumble erop. Lekker met een bolletje ijs of (plantaardige) yoghurt.

#5 Peer met geitenkaas uit de oven
  • Voorgerecht
  • 10 min + 12 oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven

#6 Mexicaanse zoete aardappel schotel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Kruidige Mexicaanse ovenschotel met lekker veel groenten, gegratineerd met kaas. Binnen 10 minuten in de oven.

#7 Knolselderijsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Romige soep van knolselderij met rozemarijn. Makkelijk om te maken en heerlijk op een koude winterse dag.

#8 Paddenstoelen ovenschotel met pasta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Heerlijke herfstige ovenschotel met pasta, paddenstoelen en spinazie in een romige kaassaus. Lekker met stukjes walnoot en gedroogde tomaatjes. 

#9 Witlof gevuld met pittig gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Witlof uit de oven met een heerlijke kruidige gehaktvulling met Oosterse twist

#10 Pastinaak stamppot met balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 3 personen
  • *

Een heerlijk recept voor de herfst: pastinaak stamppot met boerenkool. Met lekker veel groenten en vega gehaktballetjes met jus. Je kunt deze stamppot met vlees, vegetarisch of vegan maken.

Vind je dit leuk?
14 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Corrie 6 april 2022 om 12:07

Moeilijk om te kiezen

Pia57 5 april 2021 om 21:19

Ziet er goed uit, ga zeker wat proberen!

Sandra - LeukeRecepten 12 april 2021 om 10:43

Top! Eet smakelijk