Noten

Noten zijn een van de gezondste ingrediënten van je gerechten waar je mee kunt koken. Ze kunnen je gerechten een heerlijke crunch geven. Kook gezond met noten door ze met mate te verwerken. Lekker door een salade of verwerk het in tussendoortjes. Ook kun je met noten heerlijke zoete bakgerechten maken zoals gevulde koeken of taarten. 

meer info

Nieuw

Snelle mega cinnamon roll

Grote kaneelrol met een vulling van donkere suiker, kaneel en pecannoten. Lekker bij het ontbijt of brunch.

Bakrecept

20 min + 25 min oventijd

6 pers.

Camembert uit de oven

Warme, romige camembert die zacht is geworden in de oven en waar de smaken van knoflook, honing en rozemarijn helemaal ingetrokken zijn. Overheerlijk om met een broodje in te dippen.

Hapjes en snacks

10 min + 20 min oventijd

4 pers.

Salade met druiven en noten

Perfecte combi van sla met zoete druiven, krokante pecannoten en zachte kaas. Lekker als simpele lunch salade of als bijgerecht.

Bijgerecht

15 min

2 pers.

Plaattaart met paddenstoelen

Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.

Hoofdgerecht

15 min + 20 min oventijd

3 pers.

Thaise noedelsalade met mango

Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Gevulde courgette met feta

Een lekker licht gerecht van gevulde courgettes uit de oven met o.a. amandelen, couscous en feta. In 15 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Hoofdgerecht

15 min + 22 min oventijd

2 pers.

Gezonde recepten met noten

Gezonde ontbijt brownies

Geniet nu extra van je ontbijt met deze voedzame brownies gemaakt met havermeel, pindakaas en banaan. Bovendien zijn ze ook nog eens vegan en glutenvrij.

Ontbijt

15 min + 25 min

6 stuks

Watermeloen carpaccio

Heerlijk fris voorgerecht van flinterdunne plakjes watermeloen met een citroendressing en pistachenootjes.

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Tropische salade met passievrucht

Verwerk zomerfruit in je salade zoals passievrucht en mango. Heerlijk met geitenkaas, pistachenootjes en een verfrissende dressing. Ook lekker als bijgerecht bij de BBQ.

Bijgerecht

20 min

4 pers.

Bakken met noten

Polenta cake met citroen en blauwe bessen saus

Met polenta en amandelmeel maak je deze heerlijke met honing gezoete cake met de smaken citroen en verse tijm. Serveer het met een makkelijk te bereiden blauwe bessensaus. Ook fijn, de cake is gluten- en lactosevrij.

Bakrecept

25 min + 40 min oventijd + 10 min afkoelen

12 pers.

Lactosevrij bananenbrood met walnoten

Een heerlijk voedzaam lactosevrij bananenbrood met walnoten en dadels. Makkelijk te bereiden zonder mixer.

Bakrecept

15 min + 45 min

10 stuks

Ijstaart met nougatine  met schuimpjes

Met maar een paar ingrediënten maak je dit lekkere dessert met koekjesbodem en een romige topping van meringue schuimpjes en nougatine

Bakrecept

30 min + 4 uur vriestijd

12 pers.

Ontbijten met noten

Havermout ontbijt met banaan

Alle lekkere smaken van een bananenbrood in een havermout ontbijtje! Dat is dubbel genieten.

Ontbijt

10 min

1 persoon

Gebakken havermout met appel

Een heerlijk verwarmend ontbijt voor op een koude dag. Met de lekkere combinatie van appel, rozijnen en kaneel.

Ontbijt

10 min + 30 min oventijd

2 pers.

Havermout ontbijt crumble met blauwe bessen

Een heerlijke blauwe bessen crumble in een gezonder jasje, gemaakt met onder andere havermout en pecannoten. Lekker als ontbijt met wat yoghurt

Ontbijt

15 min + 45 min oventijd

2 pers.

Pasta's met noten

Romige vegan pasta carbonara

Een échte Italiaanse klassieker, maar dan 100% plantaardig. Spaghetti met een romige saus en kokos bacon.

Hoofdgerecht

25 min + 3 uur rusttijd

4 pers.

Pasta met spek en peer

Verrassend pastarecept van gebakken spekjes met peer in een romige saus met walnoten, perfect voor in de herfst!

Hoofdgerecht

20 min

2 pers.

Ster ravioli met truffel

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Voorgerecht

1 uur 5 min

2 pers.

Koolhydraatarme recepten met noten

Quinoa met gegrilde groenten en halloumi

Heerlijk voedzaam gerecht van smaakvolle quinoa met zoete aardappel, aubergine en gegrilde halloumi kaas.

Hoofdgerecht

15 min + 20 min oventijd

3 pers.

Gegrild paprika hapje met pesto

Een lekker vegetarisch paprika hapje van gegrilde paprika rolletjes gevuld met pesto, ricotta en walnoot. Een ideaal borrelhapje.

Hapjes en snacks

20 min + 30 min

8 stuks

Vijgen salade met burrata

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Voorgerecht

15 min

2 pers.

Zijn noten gezond?

Noten bevatten namelijk veel gezonde vetten, eiwitten, vezels en verschillende vitamines en mineralen. Een productgroep die je zeker aan je dagelijkse voedingspatroon toe mag voegen. Ondanks dat noten ontzettend gezond zijn, bevatten ze ook veel calorieën. Daarom is het advies om één handje ongezouten noten per dag (= 25 gram) te nemen. Zo krijg je wel je portie goede voedingstoffen binnen, zonder dat je meteen een hele hoeveelheid calorieën tot je neemt. 

Welke noten zijn het gezondst?

Eigenlijk zijn alle (ongebrande) noten gezond zolang je varieert en ze volgens de aanbevolen hoeveelheid eet. De meest gezonde noten zijn amandelen, cashewnoten, paranoten, pistachenoten en walnoten. Lees in deze blog meer over hoe gezond noten zijn.

Zijn gebrande noten ongezonder dan ongebrande noten?

De gezondste optie is om ongebrande (en ongezouten) noten te eten. Gebrande noten worden gebakken in hete olie. Noten bevatten van zichzelf al veel gezonde onverzadigde vetten waardoor ze vrijwel geen olie opnemen. Echter verliezen ze door de warmte wel een deel van de vitamines en voedingstoffen.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!