Noten

Noten zijn heel gezond en goed te gebruiken als tussendoortje of als ‘vuller’ in veel gerechten. Noten zijn goed voor het hart omdat ze zorgen voor een lager cholesterol. Daarnaast zitten noten vol goede eiwitten die helpen bij de opbouw van spieren.

Banaan brûlée
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk toetje van gekarameliseerde bananen met ijs en chocolade, een leuke variant op de klassieke crème brûlée

Noedels in kokossaus met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit noedelrecept is een heerlijke combinatie van kokos, limoen en rode peper geserveerd met een stukje gebakken zalm

Couscous met perzik
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekker salade als lunch of bij de BBQ van couscous met munt, perzik en komkommer. Lekker zomers en fris en zoet van smaak.

Blondies met macadamia
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min
  • 12 personen
  • **

Deze blondies, de lichte variant op brownies, waren echt perfect gelukt! Iets krokant van buiten en lekker nog iets chewy van binnen.

Rabarbertaart met aardbeien
  • Bakrecept
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 8 personen
  • **

Heerlijk friszoet kruimeltaartje met een vulling van rabarber en aardbeien onder een krokante laag kruimels

Sticky champignons met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Champignons en shiitake paddenstoelen in een heerlijke ‘plakkerige’ Oosterse saus die licht zoet maar ook een pittige twist heeft

Witlof gevuld met pittig gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Witlof uit de oven met een heerlijke kruidige gehaktvulling met Oosterse twist

Chocoladetaart
  • Bakrecept
  • 20 min + 45 min afkoelen
  • 10 personen
  • **

Simpel basisrecept voor de perfecte smeuïge chocoladetaart met een volle chocoladesmaak en een romige topping

Couscous met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor couscous met kruidige stukjes kip, abrikozen en wortel

Oranje koeken
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze feestelijke oranje variant op de roze koek is een ideaal zoet gebakje voor Koningsdag!

Kletskoppen
  • Bakrecept
  • 25 min + 12 min oventijd + 45 min koelen
  • 18 stuks
  • **

Heerlijke zelfgemaakte krokante kletskoppen van amandel, een heerlijk koekje dat tevens glutenvrij is

Tiramisu met appel
  • Nagerecht
  • 30 min + 3 uur opstijven + 3 uur opstijven
  • 6 personen
  • **

Dit dessert is een combi van tiramisu en appeltaart en bevat stukjes appel, lange vingers en kaneel en bovendien geen alcohol of ei! Een heerlijk toetje

Havermout ontbijt crumble met blauwe bessen
  • Ontbijt
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke blauwe bessen crumble in een gezonder jasje, gemaakt met onder andere havermout en pecannoten. Lekker als ontbijt met wat yoghurt

Boterkoek met appel
  • Bakrecept
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Geef de Oud-Hollandse boterkoek een heerlijke en leuke twist van appel en een vleugje kaneel, echt een plaatje om te serveren en makkelijk om te maken

Bieten quiche
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

De combinatie van rode bieten met geitenkaas en noten is heerlijk in deze hartige taart

Amandelcake
  • Tussendoortjes
  • 25 min
  • 10 personen
  • **

Luchtige glutenvrije amandelcake zonder boter met een vleugje citroen en kaneel

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Bananenbrood met noten
  • Bakrecept
  • 15 min + 50 min oventijd
  • 1 cake
  • *

Gezond bananenbrood met een heerlijke crunch van pecannoten en walnoten

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Blini met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • **

Hartige bladerdeeg cadeautjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta, leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner

Vegetarische bietentartaar
  • Voorgerecht
  • 40 min + 1 uur oventijd
  • 4 stuks
  • **

Een vegetarische tartaar van rode biet, met balsamico, een crème van geitenkaas en pistachenoten. Perfecte start van je (vegetarische) diner voor de feestdagen.

Kerststol
  • Ontbijt
  • 25 min + 35 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 10 plakken
  • **

Makkelijk recept voor zelfgemaakt kerstbrood met amandelspijs, ook wel kerststol genoemd, om je kerstontbijt of kerstbrunch compleet te maken

Gebakken brie in bladerdeeg
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Deze zachte kaas in een krokante bladerdeegkorst met pecan en jam is leuk om te serveren bij de (kerst)borrel of op een kaasplankje!