Noten

Noten zijn een van de gezondste ingrediënten van je gerechten waar je mee kunt koken. Ze kunnen je gerechten een heerlijke crunch geven. Kook gezond met noten door ze met mate te verwerken. Lekker door een salade of verwerk het in tussendoortjes. Ook kun je met noten heerlijke zoete bakgerechten maken zoals gevulde koeken of taarten. 

meer info

Nieuw

Ontbijtcake met noten

Start de dag goed met deze heerlijke en voedende ontbijtcake gemaakt met o.a. banaan, havermout, noten en zaden. En bovendien geheel plantaardig.

Ontbijt

15 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd

1 cake

Eiwitrijke havermoutrepen

Haast in de ochtend? En dus geen tijd voor een lekker én voedzaam ontbijt? Deze repen zitten boordevol vezels en eiwitten, dus daar kun je zeker een paar uur mee vooruit!

Ontbijt

10 min + 25 min oventijd + 15 min rusttijd

8 repen

Pastinaaksoep

Deze heerlijke winterse soep met pastinaak is lekker romig van smaak en bevat een geheim ingredient om hem extra lekker te maken

Voorgerecht

30 min

6 pers.

Spruitjes roerbak met spek

Lekkere gewokte spruitjes uit de pan met spekjes, appel en gember die een fantastische smaak combinatie zijn.

Bijgerecht

25 min

2 pers.

Quinoa met rode biet

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

Hoofdgerecht

15 min + 15 min

2 pers.

Gezonde havermout pannenkoeken

Zin in pancakes, maar liever een tikje gezonder? Bak eens deze havermout pannenkoeken met crunchy pecannoten en maple syrup.

Ontbijt

20 min

2 pers.

Gezonde recepten met noten

Overnight oats recept met warme appel

Het allerlekkerste ontbijtje in de herfst en winter: overnight oats met gebakken appel, kaneel en walnoten.

Ontbijt

15 min + 1 uur wachttijd

1 persoon

Rijst met geroosterde pompoen

Een simpele en makkelijke maaltijd voor doordeweeks die niet alleen heel smaakvol is, maar ook enorm kleurrijk en voedzaam. 100% plantaardig én glutenvrij.

Hoofdgerecht

15 min bereidingstijd + 30 min oventijd

4 pers.

Gezonde mueslirepen maken

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Dan zijn deze gezonde mueslirepen echt perfect. Gevuld met haver, verschillende noten, dadels en kaneel.

Tussendoortjes

15 min + 30 min oventijd

8 stuks

Bakken met noten

Gevulde koeken met amandelspijs

Bak zelf deze fantastische gevulde koeken met een zachte vulling van spijs. Lekker krokant van buiten en zacht van binnen

Bakrecept

40 min + 15 min oventijd + 1 uur rusten

6 stuks

Karamel zeezout cheesecake

Iets te vieren? Maak deze heerlijke cheesecake met een bodem van speculaas en een topping van karamel zeezout met knapperige pecannoten.

Bakrecept

1 uur + 12 uur opstijven

10 pers.

Walnotentaart

Lekkere herfstige walnotentaart met een krokante bodem met zoete vulling en stukjes walnoot en een vleugje koffie. In 25 minuten zet je deze taart in de oven.

Bakrecept

25 min + 50 min oventijd

10 pers.

Ontbijten met noten

Glutenvrije kerststol

Makkelijke glutenvrije & lactosevrije kerststolletjes met amandelspijs vulling. Zo geniet iedereen van het kerstontbijt!

Ontbijt

15 min + 25 min

5 stuks

Havermoutpap met kurkuma en gember

Een verwarmend en gezond ontbijtje met banaan, kurkuma, gember om je immuunsysteem te boosten. En natuurlijk ook omdat het heel lekker is. Vooral met je favoriete toppings erbij.

Ontbijt

15 min

2 pers.

Herfst pancakes met gember en kurkuma

Maak je pancakes extra herfstig door verse gember, kurkuma en een verwarmende perensaus toe te voegen. Extra lekker door alle crunchy toppings.

Ontbijt

20 min

2 à 3 pers.

Pasta's met noten

Paddenstoelen ovenschotel met pasta

Heerlijke herfstige ovenschotel met pasta, paddenstoelen en spinazie in een romige kaassaus. Lekker met stukjes walnoot en gedroogde tomaatjes. 

Hoofdgerecht

20 min + 30 min oventijd

3-4 pers.

Pasta met geroosterde pompoen 

Een heerlijk bordje pasta met blokjes geroosterde pompoen in een romige pompoensaus met walnoten en salie.

Hoofdgerecht

20 min + 20 min oventijd

4 pers.

Romige vegan pasta carbonara

Een échte Italiaanse klassieker, maar dan 100% plantaardig. Spaghetti met een romige saus en kokos bacon.

Hoofdgerecht

25 min + 3 uur rusttijd

4 pers.

Koolhydraatarme recepten met noten

Butter board kerst

Een gezellige plank met boter en lekkere toppings zoals cranberry, rozemarijn en pecan. Lekker bij de kerstborrel.

Voorgerecht

20 min

6-8 pers.

Herfstsalade met pompoen

Een heerlijke salade met alle smaken van de herfst namelijk met pompoen, pecannoten, geitenkaas, rode ui en balsamico.

Hoofdgerecht

15 min + 35 min

2 pers.

Salade met gebakken champignons

Herfstige salade met in knoflook gebakken champignons met rozemarijn. Lekker met romige avocado, feta, walnoten en balsamico crème.

Voorgerecht

15 min

2 pers.

Zijn noten gezond?

Noten bevatten namelijk veel gezonde vetten, eiwitten, vezels en verschillende vitamines en mineralen. Een productgroep die je zeker aan je dagelijkse voedingspatroon toe mag voegen. Ondanks dat noten ontzettend gezond zijn, bevatten ze ook veel calorieën. Daarom is het advies om één handje ongezouten noten per dag (= 25 gram) te nemen. Zo krijg je wel je portie goede voedingstoffen binnen, zonder dat je meteen een hele hoeveelheid calorieën tot je neemt. 

Welke noten zijn het gezondst?

Eigenlijk zijn alle (ongebrande) noten gezond zolang je varieert en ze volgens de aanbevolen hoeveelheid eet. De meest gezonde noten zijn amandelen, cashewnoten, paranoten, pistachenoten en walnoten. Lees in deze blog meer over hoe gezond noten zijn.

Zijn gebrande noten ongezonder dan ongebrande noten?

De gezondste optie is om ongebrande (en ongezouten) noten te eten. Gebrande noten worden gebakken in hete olie. Noten bevatten van zichzelf al veel gezonde onverzadigde vetten waardoor ze vrijwel geen olie opnemen. Echter verliezen ze door de warmte wel een deel van de vitamines en voedingstoffen.