Noten

Noten zijn een van de gezondste ingrediënten van je gerechten waar je mee kunt koken. Ze kunnen je gerechten een heerlijke crunch geven. Kook gezond met noten door ze met mate te verwerken. Lekker door een salade of verwerk het in tussendoortjes. Ook kun je met noten heerlijke zoete bakgerechten maken zoals gevulde koeken of taarten. 

meer info

Nieuw

Snicker bliss balls

Zoek je een gezonde snack die je makkelijk kunt maken? Probeer deze Snicker Bliss Balls gemaakt met dadels, pinda's en cacao. Perfect als tussendoortje of bij het dessert!

Tussendoortjes

10 min

8 stuks

Couscous met kikkererwten

Heerlijke couscous met kikkererwten, groenten en amandelen. Een makkelijk én lekker recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Lunch

5 min + 10 min

2 pers.

Broodje geitenkaas

Heerlijke lunch van een knapperig belegd broodje. Geniet van de perfecte combinatie van de hartige geitenkaas, zoete honing en knapperige walnoten op dit versgebakken broodje. Makkelijk in 10 minuten gemaakt

Bakrecept

10 min

2 stuks

Chocolade bananenbrood muffins

Super lekkere gezonde chocolade bananenbrood muffins, lekker smeuig met een crunch van hazelnoten. Een ideaal tussendoortje!

Bakrecept

10 min + 25 min

8 stuks

Bietensalade

Snelle en makkelijke salade met rode bieten, appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht.

Voorgerecht

10 min

4 pers.

Vegan carrot cake met romige frosting

Een vegan variant van het populaire taartje: carrot cake. Deze vegan carrot cake is niet alleen wat gemakkelijker, maar ook een stuk voedzamer. Bakken maar!

Bakrecept

15 min + 35 min oventijd + 15 min afkoelen

9 stuks

Gezonde recepten met noten

Bananenbrood met kokos

Dit gezonde bananenbrood heeft de heerlijke smaak van kokos en een lekkere crunch door de hazelnoten. Gezoet met natuurlijke suikers.

Bakrecept

15 min + 45 min oventijd

12 plakken

Ontbijtcake met noten

Start de dag goed met deze heerlijke en voedende ontbijtcake gemaakt met o.a. banaan, havermout, noten en zaden. En bovendien geheel plantaardig.

Ontbijt

15 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd

1 cake

Eiwitrijke havermoutrepen

Haast in de ochtend? En dus geen tijd voor een lekker én voedzaam ontbijt? Deze repen zitten boordevol vezels en eiwitten, dus daar kun je zeker een paar uur mee vooruit!

Ontbijt

10 min + 25 min oventijd + 15 min rusttijd

8 repen

Bakken met noten

Perencake met kaneel

Deze heerlijke perencake is perfect voor elke gelegenheid. Met een vleugje kaneel en stukjes krokante pecannoten zal hij zeker in de smaak vallen.

Bakrecept

25 min + 1 uur oventijd

10 pers.

Pecan pie

Pecannotentaart met een krokante bodem met een zoete en zachte vulling van karamel en pecannoten

Bakrecept

50 min + 30 min oventijd

8

Gevulde koeken met amandelspijs

Bak zelf deze fantastische gevulde koeken met een zachte vulling van spijs. Lekker krokant van buiten en zacht van binnen

Bakrecept

40 min + 15 min oventijd + 1 uur rusten

6 stuks

Ontbijten met noten

Lactosevrije pannenkoeken zonder melk

Zin in pancakes, maar dan zonder melk en lactosevrij? Bak dan eens deze heerlijke pannenkoeken gemaakt met plantaardige melk en crunchy pecannoten als topping

Ontbijt

20 min

2 pers.

Glutenvrije kerststol

Makkelijke glutenvrije & lactosevrije kerststolletjes met amandelspijs vulling. Zo geniet iedereen van het kerstontbijt!

Ontbijt

15 min + 25 min

5 stuks

Overnight oats recept met warme appel

Het allerlekkerste ontbijtje in de herfst en winter: overnight oats met gebakken appel, kaneel en walnoten.

Ontbijt

15 min + 1 uur wachttijd

1 persoon

Pasta's met noten

Paddenstoelen ovenschotel met pasta

Heerlijke herfstige ovenschotel met pasta, paddenstoelen en spinazie in een romige kaassaus. Lekker met stukjes walnoot en gedroogde tomaatjes. 

Hoofdgerecht

20 min + 30 min oventijd

3-4 pers.

Pasta met geroosterde pompoen 

Een heerlijk bordje pasta met blokjes geroosterde pompoen in een romige pompoensaus met walnoten en salie.

Hoofdgerecht

20 min + 20 min oventijd

4 pers.

Romige vegan pasta carbonara

Een échte Italiaanse klassieker, maar dan 100% plantaardig. Spaghetti met een romige saus en kokos bacon.

Hoofdgerecht

25 min + 3 uur rusttijd

4 pers.

Koolhydraatarme recepten met noten

Spruitjes roerbak met spek

Lekkere gewokte spruitjes uit de pan met spekjes, appel en gember die een fantastische smaak combinatie zijn.

Bijgerecht

25 min

2 pers.

Butter board kerst

Een gezellige plank met boter en lekkere toppings zoals cranberry, rozemarijn en pecan. Lekker bij de kerstborrel.

Voorgerecht

20 min

6-8 pers.

Herfstsalade met pompoen

Een heerlijke salade met alle smaken van de herfst namelijk met pompoen, pecannoten, geitenkaas, rode ui en balsamico.

Hoofdgerecht

15 min + 35 min

2 pers.

Zijn noten gezond?

Noten bevatten namelijk veel gezonde vetten, eiwitten, vezels en verschillende vitamines en mineralen. Een productgroep die je zeker aan je dagelijkse voedingspatroon toe mag voegen. Ondanks dat noten ontzettend gezond zijn, bevatten ze ook veel calorieën. Daarom is het advies om één handje ongezouten noten per dag (= 25 gram) te nemen. Zo krijg je wel je portie goede voedingstoffen binnen, zonder dat je meteen een hele hoeveelheid calorieën tot je neemt. 

Welke noten zijn het gezondst?

Eigenlijk zijn alle (ongebrande) noten gezond zolang je varieert en ze volgens de aanbevolen hoeveelheid eet. De meest gezonde noten zijn amandelen, cashewnoten, paranoten, pistachenoten en walnoten. Lees in deze blog meer over hoe gezond noten zijn.

Zijn gebrande noten ongezonder dan ongebrande noten?

De gezondste optie is om ongebrande (en ongezouten) noten te eten. Gebrande noten worden gebakken in hete olie. Noten bevatten van zichzelf al veel gezonde onverzadigde vetten waardoor ze vrijwel geen olie opnemen. Echter verliezen ze door de warmte wel een deel van de vitamines en voedingstoffen.