Noten

Noten

Noten zijn een van de gezondste ingrediënten van je gerechten waar je mee kunt koken. Ze kunnen je gerechten een heerlijke crunch geven. Kook gezond met noten door ze met mate te verwerken. Lekker door een salade of verwerk het in tussendoortjes. Ook kun je met noten heerlijke zoete bakgerechten maken zoals gevulde koeken of taarten. 

Couscous met kikkererwten
  • Lunch recept
  • 5 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke couscous met kikkererwten, groenten en amandelen. Een makkelijk én lekker recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Broodje geitenkaas
  • Bakrecept
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke lunch van een knapperig belegd broodje. Geniet van de perfecte combinatie van de hartige geitenkaas, zoete honing en knapperige walnoten op dit versgebakken broodje. Makkelijk in 10 minuten gemaakt

Chocolade bananenbrood muffins
  • Bakrecept
  • 10 min + 25 min
  • 8 stuks
  • *

Super lekkere gezonde chocolade bananenbrood muffins, lekker smeuig met een crunch van hazelnoten. Een ideaal tussendoortje!

Bietensalade
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Snelle en makkelijke salade met rode bieten, appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht.

Vegan carrot cake met romige frosting
  • Bakrecept
  • 15 min + 35 min oventijd + 15 min afkoelen
  • 9 stuks
  • *

Een vegan variant van het populaire taartje: carrot cake. Deze vegan carrot cake is niet alleen wat gemakkelijker, maar ook een stuk voedzamer. Bakken maar!

Perencake met kaneel
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • *

Deze heerlijke perencake is perfect voor elke gelegenheid. Met een vleugje kaneel en stukjes krokante pecannoten zal hij zeker in de smaak vallen.

Bananenbrood met kokos
  • Bakrecept
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 12 plakken
  • *

Dit gezonde bananenbrood heeft de heerlijke smaak van kokos en een lekkere crunch door de hazelnoten. Gezoet met natuurlijke suikers.

Ontbijtcake met noten
  • Ontbijt recept
  • 15 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 1 cake
  • *

Start de dag goed met deze heerlijke en voedende ontbijtcake gemaakt met o.a. banaan, havermout, noten en zaden. En bovendien geheel plantaardig.

Freekeh salade met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Probeer eens iets nieuws en maak deze gezonde freekeh salade met aubergine uit het Midden Oosten

Eiwitrijke havermoutrepen
  • Ontbijt recept
  • 10 min + 25 min oventijd + 15 min rusttijd
  • 8 repen
  • *

Haast in de ochtend? En dus geen tijd voor een lekker én voedzaam ontbijt? Deze repen zitten boordevol vezels en eiwitten, dus daar kun je zeker een paar uur mee vooruit!

Pastinaaksoep
  • Voorgerecht
  • 20 min + 10 min koken
  • 6 personen
  • *

Deze heerlijke winterse pastinaaksoep is lekker romig van smaak. Deze pastinaaksoep is makkelijk om te maken en bijzonder lekker door een geheim ingrediënt...

Spruitjes roerbak met spek
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere gewokte spruitjes uit de pan met spekjes, appel en gember die een fantastische smaak combinatie zijn.

Quinoa met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

Lactosevrije pannenkoeken zonder melk
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Zin in pancakes, maar dan zonder melk en lactosevrij? Bak dan eens deze heerlijke pannenkoeken gemaakt met plantaardige melk en crunchy pecannoten als topping

Dulce de leche kerstdessert
  • Nagerecht
  • 3 uur 25 min + 50 min oventijd + 45 min wachttijd
  • 8 personen
  • *

Spectaculair kerstdessert met zelfgemaakt dulce de leche ijs, cake en pistachekoekjescake

Butter board kerst
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 6-8 personen
  • *

Een gezellige plank met boter en lekkere toppings zoals cranberry, rozemarijn en pecan. Lekker bij de kerstborrel.

Pecan pie
  • Bakrecept
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 8
  • *

Pecannotentaart met een krokante bodem met een zoete en zachte vulling van karamel en pecannoten

Glutenvrije kerststol
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 25 min
  • 5 stuks
  • *

Makkelijke glutenvrije & lactosevrije kerststolletjes met amandelspijs vulling. Zo geniet iedereen van het kerstontbijt!

Borrelkrans voor kerst
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Gezellige kerstborrel op de planning? Maak dan deze feestelijke krans van rozemarijn met lekkere toppings. Ook leuk als voorafje bij het kerstdiner.

Gevulde koeken met amandelspijs
  • Bakrecept
  • 40 min + 15 min oventijd + 1 uur rusten
  • 6 stuks
  • *

Bak zelf deze fantastische gevulde koeken met een zachte vulling van spijs. Lekker krokant van buiten en zacht van binnen

Vegetarisch kerstgerecht
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 10 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk vegetarisch kerstrecept van truffelrisotto met champignons omringd door courgette

Overnight oats recept met warme appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 1 uur wachttijd
  • 1 persoon
  • *

Het allerlekkerste ontbijtje in de herfst en winter: overnight oats met gebakken appel, kaneel en walnoten.

Rijst met geroosterde pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een simpele en makkelijke maaltijd voor doordeweeks die niet alleen heel smaakvol is, maar ook enorm kleurrijk en voedzaam. 100% plantaardig én glutenvrij.

Gezonde mueslirepen maken
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Dan zijn deze gezonde mueslirepen echt perfect. Gevuld met haver, verschillende noten, dadels en kaneel.