Noten

Noten zijn heel gezond en goed te gebruiken als tussendoortje of als ‘vuller’ in veel gerechten. Noten zijn goed voor het hart omdat ze zorgen voor een lager cholesterol. Daarnaast zitten noten vol goede eiwitten die helpen bij de opbouw van spieren.

Kruidnoten crumble
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble

Gourmetrecept: aubergine met brie
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker vegetarisch recept van aubergine met brie en honing uit een gourmetpannetje

Macadamia koeken met salted caramel
  • Bakrecept
  • 25 min + 15 min oventijd + 30 min
  • 10 stuks
  • **

Lekkere grote koeken met stukjes gezouten macadamianoten en stukjes zoete fudge die een heerlijke smaakexplosie geven in je mond

Pompoen crumble
  • Nagerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters toetje

Griekse aardappel stoof met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

Havermout ontbijt met banaan
  • Ontbijt
  • 10 min
  • 1 persoon
  • *

Alle lekkere smaken van een bananenbrood in een havermout ontbijtje! Dat is dubbel genieten

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke baketray uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een worstje

Cantuccini koekjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • ***

Heerlijk recept voor krokante Italiaanse cantuccini koekjes met amandelen, lekker bij de koffie

Bananencake met pecan
  • Bakrecept
  • 25 min + 55 oventijd
  • 9 personen
  • **

Makkelijk en simpel recept voor bananencake met bananen verwerkt in het beslag en gekarameliseerde bananen on top! Dat is dubbel genieten!

Gezonde sandwichspread
  • Lunch
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een lekkere en gezonde sandwichspread gemaakt met groenten. Ideaal om vooraf te maken zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt door de weeks.

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Maaltijdsalade met kruidige (vega) kip en geroosterde kikkererwten gecombineerd met mango en cashewnoten en een frisse dressing

Watermeloen salade met feta
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse salade van fris zoete watermeloen gecombineerd met zoute feta, stukjes krokante pecannoten en een lichte dressing met limoen

Pilav rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke Midden Oosterse maaltijd van rijst met geurige kruiden zoals kaneel en kardemom gestoofd in bouillon

Muesli yoghurt repen
  • Tussendoortjes
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 5 stuks
  • *

Ijskoud en gezond(er) tussendoortje van een lekkere bodem van muesli met een laag yoghurt en fruit.

Abrikozen crumble gebak
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 9 personen
  • *

Heerlijke friszoete kruimeltaart met abrikozen en een krokante crumble laag, lekker als gebak of met een bolletje ijs als dessert

Gezonde carrot cake
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 9 stukjes
  • **

Een heerlijk worteltaartje in een gezonder jasje, met een lekkere frisse topping van Griekse yoghurt

Filodeeg driehoekjes met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • **

Krokante hapjes van filodeeg met een zachte vulling van geitenkaas, honing en stukjes walnoot. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Quinoa salade met cherrytomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke voedzame salade op basis van quinoa met groenten en feta, zowel lauwwarm als koud lekker!

Noedels met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere makkelijke Oosterse roerbak met noedels, broccoli en tofu in een lekkere woksaus

Couscoussalade met aardbeien
  • Lunch
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere couscoussalade met een combi van aardbeien, feta en pistache.

Gezonde Snickers
  • Tussendoortjes
  • 35 min + 3 uur wachten
  • 6 stuks
  • **

Zelfgemaakte, gezondere Snickers van dadels, pindakaas, pinda’s en pure chocola. Verantwoord genieten!

Koolsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie, lekker bij de BBQ of pitabroodje

Vegan brownies
  • Bakrecept
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Een smeuïge en gezonde vegan brownie met knapperige walnoten en stukjes chocola, 100% plantaardig en lekker!