Kip madras

Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Kruidenmengsel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in ca. 10 minuten. En ook de sperziebonen in ca. 14 minuten.

  2. Hak ondertussen de ui, gember en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie.

  3. Voeg de paprika en tomaten in blokjes toe. Bak daarna ook de (vega) kip in stukjes mee.

  4. Doe alle kruiden van het kruidenmengsel erbij en roer goed door.

  5. Voeg de crème fraîche toe en roer erdoor.

  6. Snijd de appel in blokjes (kan met of zonder schil). Schep de appelstukjes door de kip madras.

  7. Schep wat rijst en boontjes op een bord. Doe daar de kip madras bij.

  8. Hak de bosuien in ringetjes en garneer het gerecht hiermee.

  9. Tip: voeg een fijngehakte halve rode peper toe samen met de uien voor een pittige smaak.

Heeft het gesmaakt?
111 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!