Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip Madras

Kip en groente in een zelfgemaakte Indiase currysaus met stukjes frisse appel

Ingrediënten
  • 350 gr kippendijen
  • ½ rode peper
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Klein stukje gember a 2 cm
  • 1 paprika
  • 1 groene appel
  • 170 gr Griekse yoghurt (klein bakje)
  • olie om te bakken
  • Rijst en sperziebonen voor er bij te serveren
Kruidenmengsel
  • peper en zout
  • snuf kurkuma
  • snuf paprikapoeder
  • snuf komijn
  • snuf korianderpoeder
  • snuf gemalen mosterdzaad

Bereiding
Snipper de ui, knoflook, gember en rode peper en bak deze in een scheutje olie in een wokpan. Snijd de paprika, tomaat met vruchtvlees en de kip in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg de kruiden toe en bak alles ca 10 minuutjes tot de kip gaar is. Kook ondertussen de rijst en boontjes gaar.

Roer de yoghurt door de kip en het groente mengsel. Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel nog een snufje peper of zout toe. Snijd de appel in stukjes en schep deze als laatste door de kip madras. Serveer samen met de rijst en boontjes.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×