Kip madras
Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr kippendijen ( of vega kip )
-
1 ui
-
1 teen knoflook
-
2 cm gember
-
1 paprika
-
2 tomaten
-
1 groene appel
-
200 ml crème fraîche
-
olie om te bakken
-
300 gr rijst
-
400 gr sperziebonen
-
2 bosuien
Kruidenmengsel
-
1 snuf peper en zout
-
1 theelepel kerrie
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 theelepel komijn
-
1 theelepel kurkuma
-
1 snuf kaneel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de rijst gaar in ca. 10 minuten. En ook de sperziebonen in ca. 14 minuten.
-
Hak ondertussen de ui, gember en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie.
-
Voeg de paprika en tomaten in blokjes toe. Bak daarna ook de (vega) kip in stukjes mee.
-
Doe alle kruiden van het kruidenmengsel erbij en roer goed door.
-
Voeg de crème fraîche toe en roer erdoor.
-
Snijd de appel in blokjes (kan met of zonder schil). Schep de appelstukjes door de kip madras.
-
Schep wat rijst en boontjes op een bord. Doe daar de kip madras bij.
-
Hak de bosuien in ringetjes en garneer het gerecht hiermee.
-
Tip: voeg een fijngehakte halve rode peper toe samen met de uien voor een pittige smaak.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
131 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten