Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip Madras

Kip en groente in een zelfgemaakte Indiase currysaus met stukjes frisse appel

Ingrediënten
  • 350 gr kippendijen
  • ½ rode peper
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Klein stukje gember a 2 cm
  • 1 paprika
  • 1 groene appel
  • 170 gr Griekse yoghurt (klein bakje)
  • olie om te bakken
  • Rijst en sperziebonen voor er bij te serveren
Kruidenmengsel
  • peper en zout
  • snuf kurkuma
  • snuf paprikapoeder
  • snuf komijn
  • snuf korianderpoeder
  • snuf gemalen mosterdzaad

Bereiding
Snipper de ui, knoflook, gember en rode peper en bak deze in een scheutje olie in een wokpan. Snijd de paprika, tomaat met vruchtvlees en de kip in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg de kruiden toe en bak alles ca 10 minuutjes tot de kip gaar is. Kook ondertussen de rijst en boontjes gaar.

Roer de yoghurt door de kip en het groente mengsel. Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel nog een snufje peper of zout toe. Snijd de appel in stukjes en schep deze als laatste door de kip madras. Serveer samen met de rijst en boontjes.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×