Ga naar de inhoud
Kip madras

Kip madras

Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr kippendijen ( of vega kip )
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 groene appel
  • 200 ml crème fraîche
  • olie om te bakken
  • 300 gr rijst
  • 400 gr sperziebonen
  • 2 bosuien

Kruidenmengsel

  • 1 snuf peper en zout
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 snuf kaneel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in ca. 10 minuten. En ook de sperziebonen in ca. 14 minuten.


  2. Hak ondertussen de ui, gember en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie.


  3. Voeg de paprika en tomaten in blokjes toe. Bak daarna ook de (vega) kip in stukjes mee.


    Kip madras stap 1 Kip madras stap 2 Kip madras stap 3
  4. Doe alle kruiden van het kruidenmengsel erbij en roer goed door.


  5. Voeg de crème fraîche toe en roer erdoor.


  6. Snijd de appel in blokjes (kan met of zonder schil). Schep de appelstukjes door de kip madras.


    Kip madras stap 4 Kip madras stap 5 Kip madras stap 6
  7. Schep wat rijst en boontjes op een bord. Doe daar de kip madras bij.


  8. Hak de bosuien in ringetjes en garneer het gerecht hiermee.


  9. Tip: voeg een fijngehakte halve rode peper toe samen met de uien voor een pittige smaak.