Kip Madras

Kip en groente in een zelfgemaakte Indiase madras currysaus met stukjes frisse appel, zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Kruidenmengsel

Bereiding

 Snipper de ui, knoflook, gember en rode peper en bak deze in een scheutje olie in een wokpan. Snijd de paprika, tomaat met vruchtvlees en de kip in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg de kruiden toe en bak alles ca 10 minuutjes tot de kip gaar is. Kook ondertussen de rijst en boontjes gaar.

 Roer de yoghurt door de kip en het groente mengsel. Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel nog een snufje peper of zout toe. Snijd de appel in stukjes en schep deze als laatste door de kip madras. Serveer samen met de rijst en boontjes.

351 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!