Appel recepten

Appel recepten

Een appel is heerlijk in een bakrecept, in salade, als tussendoortje of (warm) in nagerechten. Ook kun je het in hoofdgerechten verwerken zoals kip Madras. Kies je voor een appeltje van Hollandse bodem zoals de Elstar of juist voor een appel van de andere kant van de wereld? Iedere appel heeft een eigen smaak.

Riverkreeftjes voorgerecht met mangochutney
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • *

Een makkelijk maar heerlijk voorgerecht met rivierkreeftjes, surimi en mango om je familie en vrienden mee te verrassen!

Komkommersalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig en samen met een dressing van dille, limoen en yoghurt een heerlijk gerecht.

Traybake balsamico rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een traybake met zoete rode ui en bietjes in balsamico met linzen, appel en walnoten. Met weinig voorbereiding en af toe door roeren zet je in 30 minuten een heerlijke en makkelijke maaltijd op tafel.

Cobbler met rood fruit
  • Nagerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker Amerikaans toetje van warm fruit zoals appel, frambozen en bramen onder een laagje licht krokant deeg. Lekker met ijs of een dot slagroom.

Broodje pulled jackfruit met bbq-saus
  • Hoofdgerecht
  • 18 min + 7 min oventijd
  • 4 broodjes
  • *

Een heerlijk fast food broodje van jackfruit met de structuur van kip en een heerlijke rokerige bbq smaak. Om je vingers bij af te likken.

Appelroosjes met bladerdeeg
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Super leuk hapje voor moederdag: schijfjes appel opgerold met bladerdeeg in de vorm van een roos

Koolsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie. Een klassieker voor bij de BBQ of pitabroodje.

Appel-notentaart
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd
  • 6-8 personen
  • *

Heerlijke appeltaart met een vulling van appel en stukjes abrikoos een krokante topping van noten.

Lekkerste appeltaart recept
  • Bakrecept
  • 1 uur 30 min + 1 uur 20 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Met dit recept bak je de lekkerste appeltaart met een krokante korst en een stevige, licht zoete vulling van appel. En je snijdt er perfecte stukken van. Heerlijk recept met custard en amandelspijs.

Waldorfsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Het recept voor de klassieke waldorfsalade uit New York met frisse appel, bleekselderij en een licht romige dressing met citroen.

Zuurkool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Witlofsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Snel recept voor een frisse salade met witlof gecombineerd met het zoete van mandarijn en het frisse van de groene appel.

Appelmoes maken
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 pot
  • *

Maak zelf heerlijke appelmoes met dit appelmoes recept. Met maar 4 ingrediënten heb je in een mum van tijd appelmoes gemaakt. Lees welke appels je het beste kunt gebruiken en hoe je appelmoes bewaart.

Gebakken havermout met appel
  • Ontbijt recept
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk verwarmend ontbijt voor op een koude dag. Met de lekkere combinatie van appel, rozijnen en kaneel.

Rode kool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min extra bij gebruik verse rode kool
  • 4 personen
  • *

Lekkere winterse stamppot met rode kool, appel en een snufje kaneel. Inclusief bereiding met kant en klare rode kool en verse rode kool.

Bietencrumble
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Maak eens een lekker dessert met groentes. De rode biet is heerlijk samen met appel, walnoten, gember en de zoete crumble erop. Lekker met een bolletje ijs of (plantaardige) yoghurt.

Gourmet pannenkoekjes
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Leuk tijdens de feestdagen voor kinderen én volwassenen: mini pannenkoekjes gebakken in een gourmetpannetje 

Speculaas crumble taart
  • Bakrecept
  • 1 uur + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Knolselderij ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere combinatie van knolselderij, aardappel, appel en spekjes in een romige saus gegratineerd met kaas uit de oven

Appel karamel dip
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Deze appel karamel dip is een heerlijk snel en makkelijk tussendoortje. Een romige dip gemaakt van roomkaas en karamel om lekkere frisse en knapperige appel plakjes in te dippen.

Salade met appel en brie
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie

Appelstrudel
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8 personen
  • *

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.

Muffins met appel
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 12 stuks
  • *

Makkelijk basisrecept voor lekkere luchtige muffins met stukjes appel en een snufje kaneel

Appeltaart met mascarpone
  • Bakrecept
  • 1 uur 10 min + 50 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Heerlijke appeltaart met een zachte mascarpone-vanille vulling en appels met walnoten. Probeer ook eens deze originele appeltaart.