Ga naar de inhoud
Appeltaart trifle

Appeltaart trifle

Deze appeltaart trifle in een glaasje is een heerlijk toetje. Gemaakt van laagjes verkruimelde koekjes, zoete stukjes gebakken appel met kaneel en zelfgemaakt vanilleroom.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 appels ( niet al te groot )
  • 40 gr rozijnen
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gr digestive koekjes
  • 25 gr boter
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker ( à 8 gr )

Benodigdheden

  • Mixer
  • 2 glazen van 300 ml

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de appels en snijd in blokjes en doe in een kom.


  2. Voeg de rozijnen, 2 eetlepels suiker en kaneel toe.


  3. Verhit de helft van de boter in een pan en bak het appelmengsel 5 tot 10 minuutjes tot het een beetje zacht is geworden.


  4. Verkruimel de koekjes in een machine of doe ze in een dichte zak en sla hierop met deegroller.


  5. Verhit de rest van de boter in een pan en bak de koekruimels een paar minuten.


    Appeltaart trifle Appeltaart trifle Appeltaart trifle
  6. Mix de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg op het laatst de Griekse yoghurt toe.


  7. Maak nu laagjes in glaasjes van de koekkruimels, het appelmengsel en de room. Eindig de appeltaart trifle met wat appel en koekkruim.


    Appeltaart trifle Appeltaart trifle Appeltaart trifle
  8. Tip: Met dit recept maak je 2 flinke trifles, je kunt er ook 4 van maken in een kleiner glaasje.


  9. Bewaar het toetje maximaal 3 dagen in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat de koekkruimels iets zachter worden.