Appeltaart trifle

Heerlijk toetje van laagjes zoete stukjes appel met kaneel gebakken in de pan, vanilleroom en koekjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Schil de appels en snijd in blokjes en doe in een kom. Voeg de rozijnen, 2 eetlepels suiker en kaneel toe. Verhit de helft van de boter in een pan en bak het appelmengsel 5 tot 10 minuutjes tot het een beetje zacht is geworden.

 Verkruimel de koekjes in een machine of doe ze in een dichte zak en sla hierop met deegroller. Verhit de rest van de boter in een pan en bak de koekruimels een paar minuten.

 Mix de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg op het laatst de Griekse yoghurt toe. Maak nu laagjes in glaasjes van de koekkruimels, appelmengsel en room. Eindig de appeltaart trifle met wat appel en koekkruim.

 Tip: Met dit recept maak je 2 flinke trifles, je kunt er ook 4 van maken in een kleiner glaasje.

 Bewaar het toetje maximaal 3 dagen in de koelkast, houd er wel rekening mee dat de koekkruimels iets zachter worden.

Appeltaart trifle
200 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.