Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appeltaart trifle

Heerlijk toetje van laagjes zoete stukjes appel met kaneel gebakken in de pan, vanilleroom en koekjes

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Schil de appels en snijd in blokjes en doe in een kom. Voeg de rozijnen, 2 eetlepels suiker en kaneel toe. Verhit de helft van de boter in een pan en bak het appelmengsel 5 tot 10 minuutjes tot het een beetje zacht is geworden.

 Verkruimel de koekjes in een machine of doe ze in een dichte zak en sla hierop met deegroller. Verhit de rest van de boter in een pan en bak de koekruimels een paar minuten.

 Mix de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg op het laatst de Griekse yoghurt toe. Maak nu laagjes in glaasjes van de koekkruimels, appelmengsel en room. Eindig de appeltaart trifle met wat appel en koekkruim.

 Tip: Met dit recept maak je 2 flinke trifles, je kunt er ook 4 van maken in een kleiner glaasje.

 Bewaar het toetje maximaal 3 dagen in de koelkast, houd er wel rekening mee dat de koekkruimels iets zachter worden.

Appeltaart trifle

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99