Appeltaart trifle
Deze appeltaart trifle in een glaasje is een heerlijk toetje. Gemaakt van laagjes verkruimelde koekjes, zoete stukjes gebakken appel met kaneel en zelfgemaakt vanilleroom.
35 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
2 appels ( niet al te groot )
-
40 gr rozijnen
-
2 eetlepels suiker
-
1 theelepel kaneel
-
100 gr digestive koekjes
-
25 gr boter
-
125 ml slagroom
-
125 ml Griekse yoghurt
-
1 zakje vanillesuiker ( à 8 gr )
Benodigdheden
-
Mixer
-
2 glazen van 300 ml
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de appels en snijd in blokjes en doe in een kom.
-
Voeg de rozijnen, 2 eetlepels suiker en kaneel toe.
-
Verhit de helft van de boter in een pan en bak het appelmengsel 5 tot 10 minuutjes tot het een beetje zacht is geworden.
-
Verkruimel de koekjes in een machine of doe ze in een dichte zak en sla hierop met deegroller.
-
Verhit de rest van de boter in een pan en bak de koekruimels een paar minuten.
-
Mix de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg op het laatst de Griekse yoghurt toe.
-
Maak nu laagjes in glaasjes van de koekkruimels, het appelmengsel en de room. Eindig de appeltaart trifle met wat appel en koekkruim.
-
Tip: Met dit recept maak je 2 flinke trifles, je kunt er ook 4 van maken in een kleiner glaasje.
-
Bewaar het toetje maximaal 3 dagen in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat de koekkruimels iets zachter worden.
Heeft het gesmaakt?
340 stemmen
Ook lekker