Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appeltaart trifle

Heerlijk toetje van laagjes zoete stukjes appel met kaneel gebakken in de pan, vanilleroom en koekjes

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Schil de appels en snijd in blokjes en doe in een kom. Voeg de rozijnen, 2 eetlepels suiker en kaneel toe. Verhit de helft van de boter in een pan en bak het appelmengsel 5 tot 10 minuutjes tot het een beetje zacht is geworden.

 Verkruimel de koekjes in een machine of doe ze in een dichte zak en sla hierop met deegroller. Verhit de rest van de boter in een pan en bak de koekruimels een paar minuten.

 Mix de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg op het laatst de Griekse yoghurt toe. Maak nu laagjes in glaasjes van de koekkruimels, appelmengsel en room. Eindig de appeltaart trifle met wat appel en koekkruim.

 Tip: Met dit recept maak je 2 flinke trifles, je kunt er ook 4 van maken in een kleiner glaasje.

 Bewaar het toetje maximaal 3 dagen in de koelkast, houd er wel rekening mee dat de koekkruimels iets zachter worden.

Appeltaart trifle

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.