Bao buns

Deze vegetarische gestoomde broodjes maak je lekker zelf. Gevuld met gemarineerde kipstukjes, wortel en avocado.

Hoofdgerecht 45 min + 30 min wachten

ingrediënten

voor 6 stuks

Kipstukjes

Vulling

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het maken van de marinade voor de kipstukjes. Meng in een schaal de hoisin saus met een fijngesneden teentje knoflook, de sesamolie, sojasaus, limoensap en een snuf gerookt paprikapoeder. Roer de kipstukjes er doorheen zodat alles bedekt is met de marinade. Laat minimaal 30 minuten marineren.

  2. Maak ondertussen de buns. Meng hiervoor in een kom de bloem met het bakpoeder en zout en voeg hier de melk aan toe. Roer dit tot een samenhangend geheel. Bestuif het aanrecht met bloem en kneed hierop het deeg voor circa 5 minuten tot een bal. Verdeel het deeg in 6 stukken en maak hier 6 balletjes van. Druk deze plat tot een ovale vorm. Besmeer de bovenkant met wat sesamolie en vouw ze dubbel.

  3. Breng een laagje water aan de kook in een pan. Snijd 6 stukjes bakpapier die groot genoeg zijn om de buns op te leggen. Leg de buns op het bakpapier en leg deze in het stoommandje. Dek af en stoom de buns in circa 10 minuten gaar. Zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit zodat er nog stoom bij komt. Mogelijk moet je dit in 2 keer doen.

  4. Verhit een pan op het vuur en bak hierin de kipstukjes in de marinade totdat deze goudbruin zijn. Snijd de avocado in plakjes en de bosui in ringen. Vul de bao buns met de gebakken kipstukjes, wat wortel julienne, de plakjes avocado, gesneden bosui en maak af met het sesamzaad, koriander en serveer met partjes limoen. Hou je van wat pit? Maak de bao buns dan af met wat sriracha.

Heeft het gesmaakt?
32 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.