Bao buns

Deze vegetarische gestoomde broodjes maak je lekker zelf. Gevuld met gemarineerde kipstukjes, wortel en avocado.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Kipstukjes
Vulling
Benodigdheden

Bereiding

Begin met het maken van de marinade voor de kipstukjes. Meng in een schaal de hoisin saus met een fijngesneden teentje knoflook, de sesamolie, sojasaus, limoensap en een snuf gerookt paprikapoeder. Roer de kipstukjes er doorheen zodat alles bedekt is met de marinade. Laat minimaal 30 minuten marineren.

Maak ondertussen de buns. Meng hiervoor in een kom de bloem met het bakpoeder en zout en voeg hier de melk aan toe. Roer dit tot een samenhangend geheel. Bestuif het aanrecht met bloem en kneed hierop het deeg voor circa 5 minuten tot een bal. Verdeel het deeg in 6 stukken en maak hier 6 balletjes van. Druk deze plat tot een ovale vorm. Besmeer de bovenkant met wat sesamolie en vouw ze dubbel.

Breng een laagje water aan de kook in een pan. Snijd 6 stukjes bakpapier die groot genoeg zijn om de buns op te leggen. Leg de buns op het bakpapier en leg deze in het stoommandje. Dek af en stoom de buns in circa 10 minuten gaar. Zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit zodat er nog stoom bij komt. Mogelijk moet je dit in 2 keer doen.

Verhit een pan op het vuur en bak hierin de kipstukjes in de marinade totdat deze goudbruin zijn. Snijd de avocado in plakjes en de bosui in ringen. Vul de bao buns met de gebakken kipstukjes, wat wortel julienne, de plakjes avocado, gesneden bosui en maak af met het sesamzaad, koriander en serveer met partjes limoen. Hou je van wat pit? Maak de bao buns dan af met wat sriracha.

bao buns

7 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.